Prøv avisen
Portræt

Vinder af kronikkonkurrence mistede, søgte og genfandt kærligheden

Tine Fenger Thomsen har været tilknyttet Vestervig Kirkemusikskole siden 2016. Sidste år blev hun rektor. – Privatfoto.

Tine Fenger Thomsen blev opfordret til at åbne døren for at arbejde med kirkemusik af sin nu afdøde mand. I dag er hun rektor på Vestervig Kirkemusikskole og vinder af Kristeligt Dagblads kronikkonkurrence

Dansk var Tine Fenger Thomsens yndlingsfag i skoletiden. Hun fik høje karakterer i det skriftlige og var glad for at skrive. Men hun var mere glad for at spille musik og valgte musikkonservatoriet og en musikerkarriere i stedet at udnytte sin interesse for at skrive.

Som 50-årig valgte hun at gøre brug af de skriftlige evner igen, da Kristeligt Dagblad i år annoncerede emnet for årets kronikkonkurrence. Hun skrev for første gang i sit liv en kronik, men det skal ikke være den sidste, siger hun nu.

For hun vandt nemlig konkurrencen med sin kronik, der fortæller hendes historie om sorgen efter hendes første mands død, frustrationerne ved det efterfølgende datingliv og til sidst glæden ved at have fundet den store kærlighed igen.

”Emnet var højaktuelt for mig, fordi jeg i forvejen havde reflekteret en masse over emnet kærlighed og sorg. Jeg har mistet, jeg har ledt efter en ny, og jeg har fundet kærligheden igen,” siger hun.

Tine Fenger Thomsen er født og opvokset i Bjerringbro. Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium både som pianist i 1992 og som organist i 2012. I første omgang tog hun som tilvalgsfag en præliminær organisteksamen, fordi det karrieremæssigt ville være et godt træk.

Hendes daværende mand var fra en kirkeligt aktiv familie, og han opfordrede hende til at åbne muligheden for at blive organist. Det blev hun, og lige siden har hun arbejdet med kirkemusikken. I samme omgang er hun i stigende grad blevet hjemmevant i det kirkelige. Hun føler sig godt tilpas i kirken og holder af det kristne budskab, siger hun.