Prøv avisen
Portræt

Vinder af kronikkonkurrence mistede, søgte og genfandt kærligheden

Tine Fenger Thomsen har været tilknyttet Vestervig Kirkemusikskole siden 2016. Sidste år blev hun rektor. – Privatfoto.

Tine Fenger Thomsen blev opfordret til at åbne døren for at arbejde med kirkemusik af sin nu afdøde mand. I dag er hun rektor på Vestervig Kirkemusikskole og vinder af Kristeligt Dagblads kronikkonkurrence

Dansk var Tine Fenger Thomsens yndlingsfag i skoletiden. Hun fik høje karakterer i det skriftlige og var glad for at skrive. Men hun var mere glad for at spille musik og valgte musikkonservatoriet og en musikerkarriere i stedet at udnytte sin interesse for at skrive.

Som 50-årig valgte hun at gøre brug af de skriftlige evner igen, da Kristeligt Dagblad i år annoncerede emnet for årets kronikkonkurrence. Hun skrev for første gang i sit liv en kronik, men det skal ikke være den sidste, siger hun nu.

For hun vandt nemlig konkurrencen med sin kronik, der fortæller hendes historie om sorgen efter hendes første mands død, frustrationerne ved det efterfølgende datingliv og til sidst glæden ved at have fundet den store kærlighed igen.

”Emnet var højaktuelt for mig, fordi jeg i forvejen havde reflekteret en masse over emnet kærlighed og sorg. Jeg har mistet, jeg har ledt efter en ny, og jeg har fundet kærligheden igen,” siger hun.

Tine Fenger Thomsen er født og opvokset i Bjerringbro. Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium både som pianist i 1992 og som organist i 2012. I første omgang tog hun som tilvalgsfag en præliminær organisteksamen, fordi det karrieremæssigt ville være et godt træk.

Hendes daværende mand var fra en kirkeligt aktiv familie, og han opfordrede hende til at åbne muligheden for at blive organist. Det blev hun, og lige siden har hun arbejdet med kirkemusikken. I samme omgang er hun i stigende grad blevet hjemmevant i det kirkelige. Hun føler sig godt tilpas i kirken og holder af det kristne budskab, siger hun.

Hun begyndte som organist i Svostrup-Voel Pastorat ved Silkeborg, inden hun kom til Grønbæk Sogn ved Ans, hvor hun var i 15 år. Det var i løbet af disse år, at hun mistede sin første mand efter hurtigt opstået kræft i bugspytkirtlen. Han døde efter fire måneders sygdom i 2008.

kronikken skriver Tine Fenger Thomsen om den efterfølgende sorg, som hun stadig har. Og om, at hun blev frustreret over, hvordan mange søger efter partner i dag. Hun var på netdating, men blev frastødt af konceptet.

”Kærligheden skal ikke stille krav, men hvad jeg fandt på datingsiderne var udelukkende krav om det ene og det andet i en partner. Man søger efter en, som kan opfylde visse behov, men dermed udelukker man jo muligheden for at blive overrasket, som man så ofte gør, når man bliver forelsket,” siger hun.

I 2013 fik hun en deltidsstilling som underviser på Vestervig Kirkemusikskole kombineret med en organiststilling i Skive Sogn. I januar 2016 blev hun rektor for kirkemusikskolen og flyttede til Thy.

For præcis et år siden fandt hun så sin nuværende mand, som hun også skriver om i kronikken. Han hedder Asger Thomsen og er restaureringsarkitekt. Følelserne i forbindelse med dette møde var så stærke, at de bestemte sig for at flytte sammen 14 dage senere. Tre måneder senere blev de gift.

”Det var meget overrumplende at blive forelsket. Jeg plejer ikke at være så spontan, og jeg havde jo trods alt ikke været gift med andre end min forhenværende mand, som jeg var sammen med i 22 år,” siger hun om beslutningen om at blive gift så hurtigt.

Tine Fenger Thomsen har to voksne børn fra sit tidligere ægteskab. I sin fritid nyder hun de stille øvetimer med sit instrument. Hun optræder desuden flere gange om året med en kammermusikalsk besætning.