Prøv avisen

I hendes majestæts tjeneste

3Hofmarskal Ove Ullerup har moderniseret hoffets kommunikation med medier og omverden. – Foto: .

Hofmarskal Ove Ullerup fylder 60 år i dag. Han har moderniseret Dronningens hus og skal balancere mellem åbenhed over for offentligheden og samtidig værne om de kongeliges privatliv

Forventningerne til Ove Ullerup var store, da han rykkede ind på Amalienborg som regentparrets nye hofmarskal.

Året var 2003, og hoffet var under kritik for at have en uigennemskuelig økonomi, ligesom mange undrede sig over, hvorfor det danske kongehus ingen professionel pressetjeneste havde.

Ove Ullerup, som fylder 60 år i dag, tog fat; året hans ansættelse kunne Hofmarskallatet præsentere sin første presse- og informationschef, og siden 2005 er der hvert år udgivet en rapport, som viser indtægter og udgifter i lighed med andre store virksomheder.

Men hvis nogen havde troet, at de nye vinde ville åbne for flere nyheder om livet bag murene, tog de fejl. Ove Ullerup, som er uddannet jurist, udtaler sig sjældent til pressen, og når det sker, jonglerer han i bedste diplomatiske stil uden om spørgsmål af mere privat karakter.

Min første overvejelse gik på, om det nu var noget, jeg duede til, dernæst om det var en stilling jeg kunne klare, og til sidst spurgte jeg mig selv, om det var noget, jeg havde lyst til, har Ove Ullerup tidligere sagt om sit job.

Siden er han gået forrest i den røde marskaluniform ved store begivenheder som kronprins Frederik og Mary Donaldsons bryllup i 2004 og Dronningens 70-års-fødselsdag i 2010.

Ove Ullerup er gift med Bodil Mørkøv Ullerup, som er ansat i Undervisningsministeriet, og med hvem han har tre voksne døtre. /ritzau/