Inger Bach er Danmarks mest stilfærdige powerlady

DR’s tidligere etikchef, Inger Bach, står som et fagligt og menneskeligt fyrtårn for mange. Ord som empati, ordentlighed og klare værdier går igen i beskrivelserne af Kristeligt Dagblads nu afgående formand for avisens repræsentantskab

DR's tidligere etikchef, Inger Bach, der nu stopper som formand for Kristeligt Dagblads repræsentantskab, får masser af roser med på vejen for sine både faglige og menneskelige egenskaber.
DR's tidligere etikchef, Inger Bach, der nu stopper som formand for Kristeligt Dagblads repræsentantskab, får masser af roser med på vejen for sine både faglige og menneskelige egenskaber. . Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix.

Måske er Inger Bach ikke den første, man lægger mærke til, når man kommer ind i et rum med flere mennesker. Men man kan være sikker på, at hun er den, der har gjort det største indtryk, når man går derfra. Sådan lyder en tilbagevendende karakteristik af DR’s tidligere etikchef, Inger Bach, der efter fem år på posten tirsdag stopper som formand for repræsentantskabet i Kristeligt Dagblad.

Ordentlighed, engagement og ansvarlighed er ord, der også går igen, når tidligere kolleger, nære venner og bekendte skal beskrive Inger Bach. Og så en særlig evne til at blive hørt - uden at råbe op. Som et af repræsentantskabets medlemmer, administrerende direktør Charlotte Sahl-Madsen siger: ”Inger mestrer at inddrage andre i dialogen og får på en elegant måde alle til at føle, at man bidrager til en agenda, som hun nok egentlig selv kunne have gennemført uden andres hjælp. Hun er Danmarks mest stilfærdige powerlady, der ender med at få sine visioner og tanker ført igennem, fordi hun er så sober og solid i sin ordentlighed.”