"Jeg har altid været på en rejse for at finde frem til det, der var blevet stjålet fra mig"

Skuespilleren Onkel Jack Charles har udbredt viden om Australiens oprindelige befolkning ved at fortælle sin egen historie. I tirsdags døde han af en slagtilfælde som 79-årig

Den australske skuespiller og aboriginer Onkel Jack Charles' liv var fyldt med lidelse. Alligevel spredte han glæde omkring sig.
Den australske skuespiller og aboriginer Onkel Jack Charles' liv var fyldt med lidelse. Alligevel spredte han glæde omkring sig. Foto: Don Arnold/Getty Images.

Jack Charles kom i fængsel 22 gange og havde en barndom med både tvangsfjernelse, drengehjem og plejefamilie bag sig, før han som voksen kom ind i skuespillerfaget og blev kendt som en af landets mest fremtrædende aboriginere. 

“Jack Charles levede et hårdt liv, men mange vil huske ham som glad og kærlig. Han udholdt grusomhed, han kendte til smerte, men han overlevede hver gang og holdt fast i sin medmenneskelighed. Jack Charles opløftede vores nation med sit hjerte, sit geni, sin kreativitet og lidenskab," skriver den australske premierminister, Anthony Albanese, i et mindeord på det sociale medie Twitter.