Jens Rugsted er stadig den stille bassist med de uopslidelige melodier

Jens Rugsted er ikke en udpræget frontfigur, men han har skrevet en håndfuld uforglemmelige popsange og medvirket ved et utal af koncerter og pladeindspilninger, ofte i samarbejde med makkeren Stig Kreutzfeldt. I dag fylder han 75 år

Jens Rugsted har knap 60 års erfaring som musiker og har både været studiemusiker, producer og for en stund i 1980'erne frontfigur foran et tusindtalligt publikum i duoen Rugsted & Kreutzfeldt.
Jens Rugsted har knap 60 års erfaring som musiker og har både været studiemusiker, producer og for en stund i 1980'erne frontfigur foran et tusindtalligt publikum i duoen Rugsted & Kreutzfeldt. Foto: Kim Matthäi Leland/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix.

Da The Beatles den 4. juni 1964 gav to koncerter i K.B. Hallen i København, markerede det, at en ny musikstil var kommet til landet. Blandt publikum befandt sig som så mange andre steder en del hvinende teenagepiger, men også en hel del af de unge gutter, som 10-15 år senere skulle udgøre grundstammen i den første generation af rendyrkede danske rockmusikere.

En af dem, der den berømte sommerdag i hovedstaden blev slået totalt omkuld af den nye musik og fik sit liv sendt ud på en afgørende ny kurs, var en 16-årig middelklassedreng fra Amager, som 40 senere over for dagbladet B.T. skulle erklære: "Jeg ser min alder som en Guds gave. Et enormt held, at jeg har fået lov til opleve den revolution, der skete dengang. The Beatles og alt det, der fulgte med."