Prøv avisen

Kabaret og alternativ medicin

Skuespiller Birgitte Bruun med homøopatisk medicin. Foto: .

Kabaretgenren er Birgitte Bruuns hjemmebane, især syd for grænsen. Nu er den homøopati-­interesserede skuespiller sceneaktuel på Folketeatret

Seks dage her i slutningen af januar optræder skuespillerinden Birgitte Bruun på Folketeatret i København i kabareten Ta og kys det hele fra mig! med udgangspunkt i samfundsrevseren PHs tekster og komponisten Kai Normann Andersens melodier. Birgitte Bruun fortolker også blandt andre Bertolt Brecht, Aage Stentoft og Jacques Brel. Men det er ikke hver dag, Birgitte Bruun kan opleves på danske skrå brædder.

LÆS OGSÅ: Birgitte Bruun: Tag homøopati alvorligt

Hun mødte den store berlinske diva Gisela May på Odense Teaters Elevskole i begyndelsen af 1970erne. Senere opsøgte Birgitte Bruun hende i hendes hjem i Friedrichstrasse, ganske tæt på Berliner Ensemble, hvor Gisela May nød stjernestatus i en lang årrække. Birgitte Bruun ønskede supplerende undervisning og fik ikke nej. Der udviklede sig et venskab, og Birgitte Bruun aflagde så sent som i oktober i fjor besøg hos sin læremester og forbillede, der i DDR-tiden udviklede sig til kommuniststatens førende visefortolker. Gisela May er stadig i fuld vigør.

Birgitte Bruun lærte så meget af May, at hun var i stand til at skabe sig et navn i både Berlin og resten af Tyskland. Især i 1990erne var hun kendt blandt kabaretelskere. Hun var blandt andet medlem af kabaretensemblet Kartoon i Berlin i 1990erne, og ved hjemkomsten til Danmark har hun haft flere engagementer, men der er fortsat større efterspørgsel efter hende i udlandet.

Samtidig med skuespillerkarrieren driver Birgitte ­Bruun nu en lille alternativ klinik. I over 25 år var hun stærkt plaget af allergi og astma, uden at lægerne kunne hjælpe hende. En succesfuld homøopatisk behandling i Berlin hjalp på alle problemerne, hvilket naturligt medførte en stor interesse for homøopati. Birgitte­ ­Bruun tog dernæst en homøopatisk uddannelse i England og er nu i gang med en master-overbygning.

Senere på året kan hun opleves ved H.C. Andersen-fejringen på eventyrdigterens fødselsdag den 2. april på Hofteatret på Christiansborg.