Kirkelig mediemand med racerblod i årene

Mikael Arendt Laursen er ny generalsekretær i KLF, Kirke og Medier. Med ham har den gamle organisation fået en leder, der både har forstand på kirke og medier. Og så har han en passion for racerløb og ikke mindst Ferrari

Mikael Arendt Laursen mener, at de mange medieplatforme i dag giver KLF, Kirke og Medier mere relevans end nogensinde før.
Mikael Arendt Laursen mener, at de mange medieplatforme i dag giver KLF, Kirke og Medier mere relevans end nogensinde før. Foto: KLF.

Der er ingen grund til at spilde tiden. I weekenden blev 42-årige Mikael Arendt Laursen ansat som ny generalsekretær i KLF, Kirke og Medier, og allerede mandag morgen var han i gang med jobbet. Dermed signalerer han, at der er nok at tage fat på, når det gælder om at få placeret det kristne evangelium i de statsejede elektroniske medier, sådan som organisationens formål lyder.

LÆS OGSÅ: DR's morgenandagt skaber splid mellem kristelige medieforeninger

Vi har et relevant formål, og vi har et potentiale til at nå ud til alle, og som generalsekretær vil jeg fortsætte kampen for, at der også fremover er kristne programmer på i DR og TV 2, siger Mikael Arendt Laursen.

KLF, Kirke og Medier blev grundlagt i 1926 under navnet Kristelig Lytterforening, der senere blev til Kristelig Lytter- og Fjernseerforening. Dengang syntes verden mere enkel med kun DR som aktør inden for de elektroniske medier med kun én tv-kanal og et antal radiokanaler, der var til at overse. Siden kom til TV 2 til, og i nyere tid har medierne og bredt sig via digitale kanaler, internetsider og informationer via for eksempel mobiltelefoner og podcast.

Det er med til at gøre vores berettigelse større, end den nogensinde har været. Jeg tror da også, at vi kan forøge vores nuværende medlemstal på 23.000, hvis bare vi kan få forklaret folk, hvad det er, vi arbejder for, siger Mikael Arendt Laursen.

Han er født i Lemvig, men voksede op i først Sydslesvig og siden Skjern. Hans forældre var kirkelige og kredsede om KFUM og Indre Mission. Bordbøn og salmevers var obligatoriske i barndomshjemmet, og det er traditioner, som Mikael Arendt Laursen fører videre i sin egen familie. På den måde kan KLF, Kirke og Mediers store bagland på 23.000 medlemmer føle sig bevidste om, at de har fået en generalsekretær, der er godt hjemme i den kirkelige virkelighed, ligesom han har erfaring med både medier og marketing. Han er handelsstudent fra Vestjysk Handelskole og Handelsgymnasium i Skjern og har taget en merkonomuddannelse i markedsføring.

Siden har han haft forskellige job. Blandt andet på Lohses Forlag, hvor han stadig sidder i redaktionsgruppen, og i Felix Rejser, der i lighed med forlaget er eget af Indre Mission. Men bedst som man tror, at Mikael Arendt Laursen er sat i bås, viser han, at evner at favne lige så bredt som medlemsskaren i KLF, Kirke og Medier. Hans store passion er Formel 1 og 24-timers-løbet i Le Mans, og han har efterhånden et utal af gange været til racerløb i udlandet.

Min favorit er ubetinget Ferrari. Jeg er vild med deres røde racere, og jeg har altid haft en svaghed for den tyske kører Michael Schumacher, siger Mikael Arendt Laursen, der med et grin på læben forsikrer, at det i hvert ikke bliver med ham som generalsekretær, at KLF, Kirke og Medier vil advare børn og unge mod at se racerløb.

Sammen med sin hustru, bioanalytiker Hanne Junk Laursen, bor han i Pjedsted ved Frederica. Parret har børnene Isabella på 18 og Alexander på 15.