Kirkelige organisationer og socialt arbejde går godt sammen

Det mener Sofie og Magnus Rejkjær Elleby, der er ansat som nyt lederpar på sømandshjemmet i Sisimiut. De glæder sig også til mødet med de danske volontører, der altid er en del af et sømandshjem i Grønland

”Vi vil gerne drømme stort og bidrage til, at sømandshjemmet positionerer sig yderligere. Måske bliver det endnu mere udbredt i Grønland. Formålet er nerven, men det udelukker ikke et udviklingspotentiale,” siger Magnus Rejkjær Elleby. – Privatfoto.
”Vi vil gerne drømme stort og bidrage til, at sømandshjemmet positionerer sig yderligere. Måske bliver det endnu mere udbredt i Grønland. Formålet er nerven, men det udelukker ikke et udviklingspotentiale,” siger Magnus Rejkjær Elleby. – Privatfoto.

Den 1. juli skifter Sofie og Magnus Rejkjær Elleby københavnerlivet ud med travle dage nord for polarcirklen i Grønlands næststørste by, Sisimiut, der tæller knap 5500 indbyggere. Sammen med deres lille søn Winston glæder de sig til at møde og bygge relation med grønlænderne.

”Vi har i lang tid haft et ønske om at arbejde et sted, hvor vi kan flette vores kristne tro og værdigrundlag ind, og så fik vi øje på muligheden for at komme til Grønland for Sømandsmissionen,” fortæller Sofie Rejkjær Elleby. Magnus Rejkjær Elleby siger: ”Da vi begge gik hjemme på barsel med Winston nogle måneder, blev der tid til at reflektere og tænke os om på ny. Om, hvad det var vi ville, sådan i det hele taget. Jeg fik gode jobtilbud, men det her er det rigtige for os. Vi træder ikke ned ad karrierestigen – vi hopper over på en anden.”

Sofie Rejkjær Elleby skriver p.t. speciale i humanfysiolog og har sideløbende med studiet været gymnasielærer i biologi og idræt på Borup- gaard Gymnasium. Magnus Rejkjær Elleby er uddannet cand.merc. i erhvervsøkonomi og psykologi. Han kommer fra et job som organisations- og ledelseskonsulent hos Nobiles, hvor vidt forskellige organisationer fra Folketinget til politiet og Røde Kors har nydt godt af hans kompetencer.

Parret er på ingen måder bange for at lære nyt eller blive udfordret. De mødte hinanden på Løgumkloster Efterskole, og selvom det ikke er årtier siden, er deres cv’er fyldige. Hos Sofie Rejkjær Elleby står der for eksempel formidler på Experimentarium og teambuildinginstruktør, og så har hun tidligere instrueret i bueskydning og klatring.

På Magnus Rejkjær Ellebys cv står der restaurantchef og trælastsælger.

De er vant til at være i dialog med mange mennesker både privat og professionelt: ”Vi trives med at være omgivet af og i dialog med mennesker, og derfor virker hotelbranchen ikke så fjern. Desuden glæder vi os til at drive en spændende forretning med et godt formål med fokus på diakoni og mission,” siger Sofie Rejkjær Elleby.

Sofie og Magnus har baggrund i Luthersk Mission og Missionsforbundet og kommer nu i København Vineyard, hvor de især er engageret i ungdomsarbejdet. Vineyard er også kendetegnet ved at være en meget udadvendt kirke med fokus på diakonalt arbejde, hvilket Sofie og Magnus trives med.

”Vi betragter ikke os selv som missionærer, men holder af at praktisere vores tro gennem medmenneskelige handlinger. Vi taler med mange om tro og tvivl,” fortæller hun. ”Specielt næstekærlighed er i stor interesse. Vi betragter alle mennesker som helt unikke og værdifulde, og denne grundholdning opmuntrer os til at møde mennesker med kærlighed i ord og handlinger. Og så oplever vi gang på gang den glæde, der er ved at møde mennesker med denne tilgang,” fortsætter Magnus Rejkjær Elleby.

Han har en række betragtninger her, hvor han sammen med Sofie Rejkjær Elleby skal træde ind i et nyt arbejdsområde – at arbejde i en kirkelig organisation: ”Kirkelige organisationer og social virksomhed hænger rigtigt godt sammen. Jeg synes, Sømandsmissionen og kirkelige organisationer er for ydmyge omkring det fantastiske diakonale og sociale arbejde, de udfører. ”

Det nye lederpar afløser det nuværende lederpar Jytte og Preben Andersen.