Prøv avisen

Kongehusets advokat

Henrik Wedell-Wedellsborg sidder blandt sine mange hverv i flere royale fondsbestyrelser. – Foto: Morten Juhl.

Han blev født med adeligt blod i årerne og er manden med de mange titler: Henrik Wedell-Wedellsborg er baron, advokat, kammerherre og oberstløjtnant

Henrik Wedell-Wedellsborg, som fylder 70 år i dag, blev jurist i 1969, advokat i 1972 og medindehaver af advokatfirmaet Per Federspiel fra 1975 til 1980. I 1977 fik han møderet for Højesteret, og fra 1980 blev han medindehaver af advokatfirmaet Hjejle, Gersted og Mogensen og fra 2009 medindehaver af advokatfirmaet Bruun og Hjejle.

Som advokat arbejder Henrik Wedell-Wedellsborg hovedsageligt med erhvervslivets forhold, og kundekartoteket spænder lige fra børsnoterede selskaber til mindre familievirksomheder. Men han rådgiver også private.

Blandt de mest kendte kunder i butikken er kongehuset. Dronning Margrethe og den øvrige kongelige familie er blandt Henrik Wedell-Wedellsborgs klienter. Som følge deraf sidder han også i bestyrelsen for de fonde, som de kongelige repræsenterer, blandt andet kronprins Frederik og kronprinsesse Marys Fond fra 2006 og prins Nikolai og prins Felix Fond.

Ved siden af sin advokatkarriere har han været tilknyttet Den Kongelige Livgarde, hvor han i 1990 blev udnævnt til oberstløjtnant af reserven. Gennem årene har han også haft utallige andre tillidshverv i både advokat- og officerssammenhæng.

Men også virksomhedsbestyrelser har den travle advokat haft tid til at lægge sin arbejdskraft i. Blandt andet var han formand for bestyrelsen i stormagasinet Magasin, da virksomheden blev solgt til islandske Baugur Group.

Som advokat huskes Henrik Wedell-Wedellsborg for, at han repræsenterede tidligere Codan-direktør Peter Zobel i den meget medieomtalte sag om Zobels påståede overtrædelse af forsikringsloven, hvor han blev frikendt.

Wedell-Wedellsborg var også den centrale figur i forhandlingerne mellem kunstneren Bjørn Nørgaard og Les Gobelins i Paris i forbindelse med fremstillingen af Dronningens gobeliner til Riddersalen på Christiansborg.

Han har endvidere engageret sig i Dansk Adelsforenings bestyrelse, som han selv har kaldt for landets største forening for slægtsforskning. Fra 2009 har han været foreningens formand.

Når den travle advokat skal slappe af, sker det oftest ved at læse bøger, gå på jagt eller spille bridge./ritzau/