Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Kriger med blødende hjerte

Kurt Ørum bruger kampsportsfilosofi til at hjælpe unge med problemer. Foto: Privatfoto.

Dansk kampkunstner med et stort socialt engagement fylder 50 år i morgen

Han er blevet kaldt krigeren med det blødende hjerte, og den danske stormester Shihan Kurt Ørums særligt danske kampkunst har vakt in-teresse hos alle fra topledere og sikkerhedsvagter til Hollywood-stjerner. Det er en af verdens mest krævende kampkunster og har rødder i den asiatiske kampsportstradition. Men Shihan Kurt Ørum har ikke mindst brugt den krævende kampkunst til at få kriminelle og sociale udsatte unge på ret kurs.

Allerede som barn var han stærkt interesseret i etablerede kampsportsformer, men syntes, at de manglede noget. Derfor sammenstykkede han sin egen kampkunst ud fra de bedste elementer i de eksisterende og er i dag en af verdens højest graduerede kampkunstudøvere. Han er respekteret verden over for sin brug af Dai Ki Hakus filosofi til blandt andet socialt arbejde.

I årenes løb har Shihan Ørum arbejdet med en række unge, som er kommet på kant med livet og loven. Med støtte fra Viborg Kommune driver han et succesfuldt socialt opholdssted for belastede unge i hjertet af Viborg. Intensiv mental og fysisk træning er de vigtigste våben til at genetablere de unges kontakt med samfundet. I forbindelse med indvielsen tidligere i år af en ny klub i Århus blev der også indledt et samarbejde med Psykiatrisk Hospital i Risskov, hvor en række medarbejdere nu træner Dai Ki Haku for at blive bedre til at håndtere konflikter og krisesituationer.

"Shihan" betyder "højtærede stormester", og hvert år afholdes der en intensiv træningslejr for udøverne af Dai Ki Haku i forbindelse med stormesterens fødselsdag. I år i Århus - næste år måske i København, da Shihan Ørum står over for at åbne en klub i hovedstaden.

Shihan Kurt Ørum bor i Hald Ege og er gift med Kirstine Ørum. Sammen har de børnene Falk og Tor.

kronholm@k.dk