Lasse Andersson er kunstdirektør i tre dimensioner

Lasse Andersson tror som uddannet arkitekt på, at æstetik og formgivning kan påvirke samfundet. De seneste år har han som direktør for kunstmuseet Kunsten i Aalborg erfaret, at kunstnere kan finde på lidt af hvert. Fredag fylder han 50 år

Lasse Andersson er uddannet arkitekt, men har siden 2020 været direktør for kunstmuseet Kunsten i Aalborg, hvor han til fulde har fået bekræftet, at kunstnere er et folkefærd, der bestandigt overrasker.
Lasse Andersson er uddannet arkitekt, men har siden 2020 været direktør for kunstmuseet Kunsten i Aalborg, hvor han til fulde har fået bekræftet, at kunstnere er et folkefærd, der bestandigt overrasker. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Når Lasse Andersson ikke arbejder, holder han meget af at spille squash. Den indendørs ketsjersport er efter hans opfattelse overset i forhold til alle de fordele, der er ved den, mener direktøren for kunstmuseet Kunsten i Aalborg. På fredag fylder han 50 år.

"Squash er den perfekte sport for en arkitekt, for man spiller i alle dimensioner, både plan, snit og opstalt, og så er det den eneste ketsjersport, som også er en kampsport," siger han.