Man skal ikke krympe sig over at få en depression

DepressionsForeningen har ansat Morten Ronnenberg Møller som ny generalsekretær. Han har selv haft sygdommen inde på livet gennem sin familie

”Jeg går ind i arbejdet med DepressionsForeningen i forsøget på at hjælpe en vigtig sag til at blive et dagligstueemne, som folk kan få luft for og hjælp til” siger Morten Ronnenberg Møller. – Privatfoto.
”Jeg går ind i arbejdet med DepressionsForeningen i forsøget på at hjælpe en vigtig sag til at blive et dagligstueemne, som folk kan få luft for og hjælp til” siger Morten Ronnenberg Møller. – Privatfoto.

Morten Ronnenberg Møller er 52 år og har en solid baggrund inden for organisationsudvikling, samskabelse, frivillighed og fundraising. De seneste 10 år har han været direktør og medstifter af to konsulentvirksomheder - StrategyHouse.dk og Center for God Forvaltning - hvor han har arbejdet som rådgiver for kommuner, institutioner og både danske og internationale civilsamfundsorganisationer.

Han han har blandt andet været ansat i Folkekirkens Nødhjælp og på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han har arbejdet med strategiprocesser og koblingen mellem finansiering, faglig profil og organisationsudvikling.

”Når vi i Danmark hvert år har mere end en kvart million danskere, der rammes af depression, har vi et kæmpe samfundsmæssigt problem, som ikke for alvor er noget vi taler om”, understreger Morten Ronnenberg Møller og fortsætter: ”Vi trænger til at spørge os selv, hvorfor det er sådan, og hvordan vi får hjulpet for eksempel de mange, der stræber efter “det perfekte liv”, men i stedet rammes af tvivl og depression.”

Morten Ronnenberg Møller er uddannet i geografi og fransk med speciale i udviklingsstudier. Han har læst både på RUC og i Sydfrankrig. Han har arbejdet for EU Kommissionen i Etiopien med ansvar for NGO’er og siddet som mellemleder i Folkekirkens Nødhjælp med ansvar for blandt andet udvikling af global institutionel fundraising, og programfaglighed. Desuden har han været rådgiver i DTU’s kommunikations og ledelsesekretariat med henblik på opbygning af fundraising-enhed.

I de to kunsulentvirksomheder har han været rådgiver med og for mange civilsamfundsorganisationer inden for strategiudvikling, fund-raising, organisationsudvikling, evaluering og måling.

”Depression og bipolar lidelse er sygdomme, som alt for mange danskere stifter bekendtskab med - enten selv, som pårørende, som ven eller kollega. Og desværre tør mange ikke tale åbent om deres erfaringer. Det er stadig omgærdet af tabu og noget folk gemmer på. Blandt andet derfor får emnerne ikke den politiske opmærksomhed og indsats, de fortjener. Det vil jeg gerne være med til at lave om på. Jeg glæder mig til at fortsætte det gode arbejde, foreningen gør, og sammen med de ansatte, bestyrelsen og de mange frivillige at øge organisationens indsats, størrelse og indflydelse”, siger han.

Morten Ronnenberg Møller har ikke selv haft depression, men kender til det fra sin familie. Dermed ved han, hvad det betyder for børn og hvad det vil sige at have et depressivt familiemedlem.

Han bor i Bagsværd og er gift med Malene. De har tre døtre og en søn og husstanden rummer også to katte og fire høns.