Med Buddha i baghovedet

Hvis man ikke udvikler sig, bliver man afviklet. Sådan lyder mottoet hos en af dansk erhvervslivs enere. Christian Stadil fylder i dag 40 år

Christian Stadil ved siden af en æg med fotos af de kongelige iklædt tøj fra Hummel.
Christian Stadil ved siden af en æg med fotos af de kongelige iklædt tøj fra Hummel. Foto: .

Da de afghanske kvinder i 2004 for første gang i historien fik lov til at deltage i De Olympiske Lege, var de iført tøj fra det danske firma Hummel. Idéen var Christian Stadils, og han er også hovedkraften bag, at det afghanske kvindelandshold i fodbold i dag bliver sponseret af Hummel.

Den danske forretningsmand er med sine markante briller og sit farverige tøj bedst kendt som den buddhistiske innovatør, der gjorde Hummel smart igen med alternativ markedsføring. Han er en af dansk erhvervslivs tunge drenge og selvlært. Han droppede jurastudiet for i stedet som 23-årig at blive forretningsmand på fuldtid i sin fars holdingfirma Thornico som i øvrigt siden sidste år har rådet over verdens første velgørende skib, Thorco Africa, der hvert år giver 0,5 procent af sin omsæting til Røde Kors aktiviteter i Afrika.

LÆS OGSÅ: Østens visdom er blevet trendy

I 1999 købte han så sammen med sin far det skrantende sportsmærke Hummel, som med Christian Stadil i førersædet blev vakt til live igen.

Company Karma kalder Christian Stadil sin måde at drive forretning på, som henter inspiration i buddhismen. Det er en anderledes måde at markedsføre et firma på og samtidig en ambition om at sprede god energi blandt medarbejderne. Det er en filosofi, han har levet efter siden sin tid som sergent i Den Kongelige Livgarde fra 1990 til 1992, hvor han efter eget udsagn nød stor respekt, selvom han aldrig nogensinde råbte ad sine mænd.

LÆS OGSÅ: Religion hjælper mod travlhed

20 år efter kan han nu tilføje forfatter, bestyrelsesformand, bjergbestiger og milliardær til cvet. I 2010 nåede Thornico en milliard kroner i egenkapital, og dermed blev Christian Stadil som den eneste aktionær i firmaet milliardær som 39-årig.

Men det får ikke den buddhistiske forretningsmand til at læne sig tilbage. For hvis man ikke udvikler sig, bliver man jo afviklet ... og desuden har han for travlt. Christian Stadil er nemlig også foredragsholder, ambassadør for Røde Kors og Red Barnet og sponsor for Tibets fodboldlandshold. For blot at nævne nogle af de kasketter, han har i sin garderobe.