Michael Ehrenreich stopper på Kristeligt Dagblad

Efter ni år som medredaktør har Michael Ehrenreich sagt op. Han vil blive savnet. Ikke mindst for sin ordentlighed

Michael Ehrenreich har brug for at prøve noget andet – måske helt uden for avisbranchen. –
Michael Ehrenreich har brug for at prøve noget andet – måske helt uden for avisbranchen. –. Foto: Peter Kristensen.

Mange forskellige mennesker blev oprigtigt kede af det i går, da det blev offentliggjort, at Michael Ehrenreich har valgt at sige op som medredaktør på Kristeligt Dagblad. For selvom flere karaktertræk kan hæftes på ham, er ordentlighed et af de mest dækkende. Og med den ordentlighed følger, at han behandler alle godt. Derfor føler mange på avisen nu, at de må sige farvel til ikke bare en dygtig chef, men en god kollega.

LÆS OGSÅ: DRs Krygerpris til radiomand

Mange læsere vil givetvis også savne Michael Ehrenreich, selvom han fortsat vil skrive sine udlandskommentarer. For med sine hyppige optrædener som kommentator i medierne og sine mange foredrag rundt om i landet om avisen og særligt om amerikansk politik er han for mange blevet et navn og et ansigt, der er tæt forbundet med Kristeligt Dagblad.

Det skyldes sikkert også, at hans rolige og velovervejede fremtræden har gjort ham til en fornem og passende ambassadør for det, som mange betragter som en af landets mest seriøse aviser.

Michael Ehrenreich kom til Kristeligt Dagblad i 2003 efter mere end 20 år hos Berlingske Tidende. Han har i sin tid på Kristeligt Dagblad været medvirkende til den fremgang, som avisen har oplevet i et avismarked, der ellers er præget af tilbagegang.

Han kom til avisen med en lang række journalistiske kompetencer, herunder erfaring med ledelse, et godt blik for det politiske og selvfølgelig det internationale perspektiv fra sine mange år som korrespondent og som redaktionschef på Berlingskes udlandsredaktion.

Kristeligt Dagblad fik dermed et rygstød i retning af den mere moderne linje, der allerede var lagt. Måske lige så vigtigt kom han samtidig med indgående kendskab til personaleledelse. Sammen med sit udpræget behagelige væsen formåede han at skabe en atmosfære, som gjorde, at ingen tvivlede på hans støtte, hvis man af den ene eller anden grund havde brug for den.

Michael Ehrenreich har ydet en stor indsats. Kristeligt Dagblad har ikke mindst nydt godt af Michaels internationale udsyn og store engagement i avisen, som han har været med til at udbrede, blandt andet med sine mange tv-optrædener, siger administrerende chefredaktør Erik Bjerager.

Når han stopper på avisen, skyldes det ikke, at han er udbrændt, tværtimod, siger Michael Ehrenreich selv. Han har blot brug for at prøve noget andet, og hvis han skal nå det, er det som næsten 59-årig ved at være nu. Måske skal det være noget helt uden for avisbranchen.

Michael Ehrenreich vil på avisen blive husket for sin inspirerende, ivrige ledelse under folketingsvalg og andre markante begivenheder, hvor der virkelig var noget på spil. Og for sin alsidighed, både som den velplejede, pæne mand på fjernsynet og som privatmanden i slidte jeans og på cyklen på vej hjem til huset i Gentofte.