Rolf Bagger har både haft karriere i militæret, været taxachauffør og aftenhøjskolelærer. Men bedst kendt er han som journalist og forfatter og for sin aktive deltagelse i den offentlige debat.
Efter sin studentereksamen i 1956 blev Rolf Bagger premierløjtnant. Siden skiftede han geværet ud med pennen, da han blev ansat som journalist ved BT i 1968, og herfra gik turen forbi Weekendavisen, før han blev fast kommentator ved Berlingske Tidende i 1985-2000.
LÆS OGSÅ: Kristelig lægeformand med etisk tyngde
Sideløbende med sin journalistiske karriere har han skrevet adskillige bøger, heriblandt Fremmed by fra 1963, Helenes bog fra 1987 og Et ordentligt menneske fra 2001.
Rolf Bagger er tidligere beskrevet som en af de få danske forfattere, der har haft mod til at bekende sig til en borgerlig ideologi.
Han har også siddet med i forskellige råd og bestyrelser. Flere i journalistbranchen fandt det særlig interessant, at han fra 1987 til 1990 sad med i Det Etiske Råd, idet han også er far til den bedrageridømte Stein Bagger.
Rolf Bagger har dog ikke haft meget med sin søn at gøre. Da sagen om Stein Bagger og IT Factory kørte i 2008, havde Rolf Bagger ikke set sin søn, siden Stein Bagger var 11 år gammel.
Og da BT dengang spurgte ham, om æblet falder langt fra stammen, svarede han ja.
Det er aldrig behageligt at blive sat i forbindelse med store kriminelle handlinger som disse. Ja, det er faktisk stærkt ubehageligt, sagde Rolf Bagger dengang.
Rolf Bagger har også gjort sig i kulturelle lag. Således sad han i repræsentantskabet for Statens Kunstfond fra 2002 til 2005, og han var med i Kunstrådet fra 2003 til 2005. Endelig har Rolf Bagger været en del af bestyrelsen i Danmarks Radio fra 2003 til 2006.