Prøv avisen

Musikkøbmand på femte årti

Arne Worsøe har været med bag musikscenerne siden den såkaldte pigtrådsmusik i 1960'erne. Foto: Anders Debel Hansen.

Arne Worsøe, som i årtier har hentet alverdens store musiknavne til Danmark, fylder nu 70 år

Han er en sky forretningsmand, mangemillionær og ven med en stribe af populærmusikkens største navne som Cliff Richard, Harry Belafonte, Roger Whittaker og Elton John. I et halvt hundrede år har Arne Worsøe stået for koncertoplevelser til danskere og andre europæere. Han har hentet alverdens store navne til Danmark, og han har arrangeret verdensstjerners europaturnéer. Blandt de celebre navne kan nævnes Liza Minelli, Julio Iglesias og Diana Ross.

Arne Worsøe, der trods de 70 år er i fuld gang i sin virksomhed, International Concert Organization, ICO, begyndte allerede at hyre bands, da han gik i gymnasiet i Silkeborg, og nogen egentlig uddannelse er der aldrig blevet tid til. Han blev indfanget af showbizz i de år, da pigtrådsmusikken, som den blev kaldt, for alvor slog igennem herhjemme.

I 1969 overtog han diskoteket Starclub i København, som han lavede om til spillestedet Revolution, hvor en stribe pigtrådsgrupper og spirende internationale navne som Pink Floyd spillede, før de for alvor brød igennem.

De millioner, Arne Worsøe tjente på salget af Revolution, kom til at lægge grunden til hans karriere som international koncertarrangør med stjernenavne på plakaten. Sideløbende opbyggede han et restaurationsimperium som indehaver af blandt andet Palmehaven og Alexandra i København samt Ritz i Helsingør.

Worsøe åbnede i august 2010 for at komme de mange nødlidende spillesteder i møde. Det skulle ske ved at dele udgifter og indtægter anderledes, således at de fik nemmere ved at overleve.

Arne Worsøe er flere gange blevet opfordret til at skrive en bog om sine godt 50 års oplevelser blandt nogle af verdens største musikstjerner, men svaret har desværre hver gang været nej. Det ville nok ellers bliver spændende læsning.

/ritzau/