Muskelsvindfondens formand søger efter det fælles

Muskelsvindfonden skal søge samfundsdebatterne, siger foreningens formand, Lisbeth Koed Doktor, der selv har ...

Muskelsvindfonden skal søge samfundsdebatterne, siger foreningens formand, Lisbeth Koed Doktor, der selv har muskelsvind og har været medlem af foreningen, siden hun var 17 år. Foto: Muskelsvindfonden

For Muskelsvindfondens formand, Lisbeth Koed Doktor, der selv har muskelsvind, er det vigtigt at gå aktivt ind i samfundsdebatter og søge ligheder frem for forskelle

Lisbeth Koed Doktor og hendes lillebror fik diagnosticeret muskelsvind, da hun var 12 år gammel. Begge fik at vide, at de skulle regne med at sidde i kørestol, når de fyldte 16 år. Hun husker beskeden som ret udramatisk. Der var ingen panik. Bare en rutine med regelmæssige kontroller og en hverdag, der fortsatte uagtet de dårlige nyheder.

Lisbeth Koed Doktor er endnu ikke kommet til at sidde i kørestol. Man kan ikke se, at hendes arme mangler kræfter, eller de mange ting, hun ikke er i stand til derhjemme. Det føles til tider som at stå med benene i hver sin lejr, ”ikke helt handicappet og ikke helt normal”, som hun siger.

Lisbeth Koed Doktor er født i 1979 i Kolding. I dag bor hun i Højbjerg i Aarhus sammen med sin mand, som hun mødte allerede i 2.g, og deres to drenge på 13 og 15 år.

Hun arbejder frivilligt som formand for foreningen Muskelsvindfonden, som i dag har taget stilling til aktiv dødshjælp som den første blandt de store handicaporganisationer i Danmark.

Da Lisbeth Koed Doktor var 14 år, to år efter at hun fik diagnosen, blev hun optaget af filosoffen Sokrates og hans tanker om sjælen og legemets dualisme. Hun

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.