Prøv avisen

Navne

Kort nyt om fødselarer, prisvindere, udnævnelser og lignende

$SUBT_ON$Fødselsdage i dag

70 Boghandlermed- hjælper Lisbet Godvin, Humlebæk, blev i 1953 ansat hos Arnold Busck Boghandel i hjertet af København. Her har hun været lige siden, kun afbrudt af nogle år i 1960'erne, hvor hun valgte at gå hjemme med sine to døtre. Lisbet Godvin har gennem årene været en institution i bogladen på Købmagergade med sin store viden ikke mindst inden for sit speciale - skønlitteraturen - og hun leverer med sin hjælpsomme og kompetente faglighed en fin kundeservice, der tjener branchen til ære. Ved siden af sin litterære interesse dyrker Lisbet Godvin også kunst og klassisk musik, og hun var i en årrække sekretær og kasserer i Fredensborg-Humlebæk Musikforening.

60 Generalmajor Ulf Scheibye, Trørød, er født i Viborg som søn af oberst, regionsleder i Hjemmeværnet Bjørn Scheibye. Efter afgang fra Hærens Officersskole gjorde Ulf Scheibye fra 1968 til 1976 tjeneste ved Dronningens Livregiment, og siden var han i en årrække ved Forsvarsstaben, inden han i 1986 blev oberstløjtnant. Efter to år ved NATO Defence College i Rom udnævntes han til oberst og var fra 1990 til 1992 chef for 3. Jyske Brigade. Herefter fulgte endnu to år ved Forsvarsstaben, inden han som generalmajor blev chef for Østre Landskommando. Siden var Ulf Scheibye chef for Jyske Division og Danske Division, inden han i 1998 overtog posten som chef for Hjemmeværnet, hvor hans far i sin tid var chef i det midtjyske i 25 år. Efter seks turbulente år i det fra tid til anden nedlægningstruede hjemmeværn træder han nu tilbage med det tilfredsstillende resultat, at Hjemmeværnet trods alt overlevede det nyligt indgåede forsvarsforlig. Til efteråret overtager Ulf Scheibye posten som Forsvarsministeriets jagtbestyrer efter generalløjtnant Kjeld Hillingsø. Her får han ansvar for det 30.000 hektar store terræn, som Forsvaret råder over. Derudover vil han fortsætte som menig hjemmeværnsmand. En officiel markering af fødselsdag og afsked finder sted ved en reception i Kastellet fredag 30. juli kl. 13-16.

$SUBT_ON$Fødselsdag i morgen

75 Forhenværende kaptajn, direktør Johan Ziskason, Tórshavn, der er fiskersøn fra Klaksvík på Færøerne, tog som ung til Danmark for at tage en uddannelse som skibsfører. Inden han blev styrmand hos DFDS og senere DSB, havde han rang af reservesøofficer. Derefter blev Johan Ziskason kaptajn i det færøske landsstyres vagttjenste, hvor han sejlede mellem Tórshavn og København. Fra 1971 blev han havnemester ved Klaksvík Kommunale Havne, indtil han af Færøernes Landsstyre blev udnævnt til direktør for Vagt- og Bjærgningstjenesten under Landsstyret. Denne stilling bestred han indtil 1995. Johan Ziskason har været medlem af bestyrelsen for Klaksvík Sømandsskole, han har været medlem af Klaksvík Byråd, og han var fra 1988 til 1994 formand for Brandrådet under Færøernes Landsstyre.

$SUBT_ON$Bryllup

Lørdag 31. juli vies i Vesterbølle Kirke Christina Ladekarl, datter af Kirsten og Hans Ladekarl, Glerup, Vesterbølle, og Jan Engrob Nielsen, søn af Elsie Frost Holm og afdøde Jens Engrob Nielsen, Ejstrup, Skjern.

$SUBT_ON$Verdenstenor til København

Verdenstenoren Placido Domingo vil i sommeren 2006 kaste glans over Københavns nye operahus. For første gang synger han et operaparti i Det Kgl. Teaters nye, samlede opsætning af Richard Wagners "Ringen". - Jeg har aldrig optrådt i Den Kgl. Opera og glæder mig til at komme og synge Siegmund i "Valkyrien" og måske også dirigere et par koncerter, siger Placido Domingo til Berlingske Tidende. Den 63-årige spanier, der er blevet enevældig konge på operascenen efter Luciano Pavarottis afsked, arbejder i disse uger sammen med Det Kgl. Teaters operachef, Kasper Bech Holten, i Wien, og det er derfor, Placido Domingo har sagt ja til jobbet i København. - Kasper Holten er en utroligt givende instruktør og har slet ikke behøvet at presse mig til at komme til København. Vi har allerede set på datoer i vores kalendere, siger Domingo.

$SUBT_ON$Værtbytte på DR

Journalist, cand.mag. Connie Hedegaard forlader den 1. oktober posten som studievært og tilrettelægger på søndagsmagasinet "Deadline 2. sektion". Hun tiltræder i stedet som ny vært på DR 1's "Profilen", hvor den hidtidige ankermand, Kurt Strand, har besluttet at stoppe. Han begynder til gengæld til oktober som vært på den ordinære "Deadline", der sendes hver aften.

$SUBT_ON$Ny hospitalschef i Gråsten

Gigtforeningen har udpeget 59-årige Flemming Hartmann-Andersen til ny hospitalschef for Kong Christian X's Gigthospital i Gråsten. Flemming Hartmann-Andersen er i dag centerchef for det medicinske og psykiatriske center på Odense Universitetshospital. Hospitalet har 130 ansatte, 55 sengepladser og udfører over 9000 ambulante behandlinger årligt. Flemming Hartman-Andersen tiltræder som hospitalschef den 1. oktober.

$SUBT_ON$Hækkerup vil være overborgmester

Den 30-årige socialdemokrat Karen Hækkerup har meldt sig i feltet af kandidater til overborgmesterposten i København, der bliver ledig, når partifællen Jens Kramer Mikkelsen takker af ved valget i 2005. Dermed udfordrer hun de mere rutinerede partikolleger, nuværende miljøoverborgmester Winnie Berndtson, folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen og de menige socialdemokratiske medlemmer af bystyret Finn Rudaizky og Hamid El Mousti. Karen Hækkerup blev valgt ind i Borgerrepræsentationen i 1997 og har siden det seneste valg været partiets politiske ordfører på rådhuset. Det bliver Socialdemokraternes medlemsskare i hovedstaden, som ved en urafstemning i midten af oktober skal afgøre, hvem der får status af kandidat til overborgmesterposten.

navne@kristeligt-dagblad.dk