Ny dansk præstefamilie i Jerusalem

Elisabeth og David Serner er ansat af Israelsmissionen fra 1. januar 2014 til at være præstepar for danskere i Israel

Elisabeth og David Serner flytter til Israel for at bo og arbejde som præstepar de næste fire år.
Elisabeth og David Serner flytter til Israel for at bo og arbejde som præstepar de næste fire år. Foto: Anders Chr. Enevoldsen.

Når Elisabeth og David Serner i det nye år forlader København og flytter til Israel for at bo og arbejde som præstepar de næste fire år, er det ikke første gang, de skal bo i landet. De har sammen været kirkevolontører i Israel i 2008-2009, hvor David Serner samtidig studerede ved The Hebrew University of Jerusalem. Her havde de også deres søn, Nathanael, som i dag er fem år, med. Siden er Naomi på i dag to år kommet til.

Nathanael glæder sig til at komme tilbage til en veninde i Israel for at lege med hende, og også forældrene ser frem til livet som udlandsdanskere.

Elisabeth Serner, der er det, familien kalder hjemmegående mor, har siden 2001, hvor hun en sommer arbejdede i New York sammen med Jesus-troende jøder, haft lyst til at fortsætte med at udforske kristendommens jødiske rødder og jødernes relation til Jesus. Og da David Serner under sit teologistudium ønskede at studere i udlandet, kunne de kombinere de to ting som volontører i Israel.

Her blev interessen for landet med de tre religioner grundlagt, og da parret rejste hjem, var de klar over, at de ikke var færdige med området.

Arbejdsbeskrivelsen som præst i Den Danske Kirke i Jerusalem betyder for David Serner, at han skal være præst for de danskere, som bor fast i Israel, og for dem, der er på rejse i landet. Han skal blandt andet stå for gudstjenester og bibelstudie.

Præstefamilien er også vært for de volontører, som kommer til landet for at arbejde. Derfor er det parret, der eksempelvis skal indbyde til julehygge, fejring af danske højtider og arrangere ture for volontørerne og besøgende.

David Serner, der i 2011 blev færdiguddannet teolog og siden 2012 har arbejdet som præst i Grønnevang Kirke i Hillerød, bliver også teologisk medarbejder på Caspari Centeret. Stedet er et evangelisk ressource- og uddannelsescenter, som blandt andet beskæftiger sig med kristne strømninger i Israel og desuden udbyder kurser til internationale studerende. I første omgang skal Elisabeth Serner, som har en bachelor i teologi, primært være mor og skabe gode rammer om hverdagen i Jerusalem.

David og Elisabeth Serner, begge 31 år, glæder sig som familie til at få mange gode oplevelser sammen og få en større forståelse for verden. Hvis man ikke forstår kristendommens jødiske rødder og herunder, at Jesus var jøde og talte ind i en jødisk historieforståelse, så misser man let pointen om, hvem Jesus var, og betydningen af, hvad han gjorde, forklarer David Serner.

Parret ser desuden frem til at møde danskere på gennemrejse eller tilflyttere i Israel både i kirken og i deres hjem.

Om parret lyder det, at man befinder sig godt i deres selskab. Det er sjældent, de opleves som stressede, og de prioriterer nærværet med andre mennesker. De bliver kaldt Israel-kendere, og David Serner bliver beskrevet som en dygtig teolog og god administrator. Han er desuden formand for Israelsmissionens Unges bestyrelse.