Ny formand for avisens repræsentantskab: Vi skal turde tale mere om tro

Efter 25 år i Danmarks Radio blev Peder Meisner generalsekretær i KFUM’s Sociale Arbejde. Nu skal den 52-årige journalist være formand for Kristeligt Dagblads repræsentantskab

Tirsdag blev Peder Meisner, der er generalsekretær for KFUM's Sociale Arbejde, valgt som ny formand for Kristeligt Dagblads repræsentantskab.
Tirsdag blev Peder Meisner, der er generalsekretær for KFUM's Sociale Arbejde, valgt som ny formand for Kristeligt Dagblads repræsentantskab. Foto: Leif Tuxen.

Arbejdsløse burde ikke have dagpenge, de burde have madkuponer. Ordene brændte sig fast på Peder Meisners nethinde. Hans unge teenagekrop dirrede af harme over klassekammeraterne, der - troede de - var midt i en uskyldig diskussion om arbejdsløses vilkår i en samfundsfagstime i 1980’ernes Odense.

Tanken om, at hans hårdtarbejdende far skulle modtage madkuponer, antændte en uretfærdighedsfølelse i den unge Peder Meisner, der i dag er generalsekretær for KFUM's Sociale Arbejde og netop tiltrådt som formand for Kristeligt Dagblads repræsentantskab.