Ny generalsekretær i KFUM og KFUK

Jørgen Kvist afløser til august Kirsten Lund Larsen. Han glæder sig til at lede en organisation, der har fokus på børn, unge og kristendom

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol foretager en kovending og erkender, at de europæiske lande selv skal have lov at afgøre, om der må være religiøse symboler i det offentlige rum.
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol foretager en kovending og erkender, at de europæiske lande selv skal have lov at afgøre, om der må være religiøse symboler i det offentlige rum. Foto: KFUM og KFUK.

Det bliver den 48-årige sognepræst Jørgen Kvist Jensen, der bliver ny generalsekretær i den kirkelige børne- og ungdomsorganisation KFUM og KFUK. Han overtager stafetten, når den nuværende, Kirsten Lund Larsen, stopper den 1. august.

Jørgen Kvist har været sognepræst i Karlebo Sogn de seneste to år. Han blev uddannet teolog fra Aarhus Universitet i 1996, og året efter blev han ansat som forstander på Haslev Udvidede Højskole. Desuden har han været ansat i Folkekirkens Nødhjælp og har i øvrigt et godt kendskab til KFUM og KFUK.

Det var vigtigt for os at få en ny daglig leder, som vil arbejde for at udleve vores nyligt vedtagne vision for KFUM og KFUK og samtidig have et fundament i vores kristne ståsted og formål, siger KFUM og KFUKs formand, Bjarke Buhl, og fortsætter: Vi tror på, at Jørgen Kvist kan udvikle organisationen, så vi kan påvirke både samfundsliv og trosliv i Danmark.

Den kommende generalsekretær siger selv: Jeg glæder mig utrolig meget til at skulle stå i spidsen for en stor organisation med fokus på børn, unge og kristendom. Der bliver brug for alle frivillige og ansatte for at udfolde KFUM og KFUKs nye og modige Vision 2025. Det er en meget ambitiøs vision om, at flere børn og unge skal føle sig velkomne og engagerede i aktiviteter, events og klubber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Kvist fortsætter: Jeg vil gerne være med til at skabe en åben kultur, hvor der er god plads til store prøveballoner, uprøvede holdninger og bemærkelsesværdige mennesker. Jeg drømmer om et KFUM og KFUK, der både har plads til mange forskellige slags mennesker og aktiviteter og har fokus på kristendommens bud på menneskets grundlæggende religiøse spørgsmål.

Den afgående generalsekretær, Kirsten Lund Larsen, der forlader posten efter 10 år, glæder sig også over valget af en teolog som ny leder: Det vil være nyttigt i mange situationer, at generalsekretæren er solidt forankret teologisk, for visionen handler om at finde nye måder at gøre det kristne budskab vedkommende og mærkbart på i praksis for børn og unge. Jeg er glad for at kunne give stafetten videre til Jørgen efter vores store teenfestival Wonderful Days til sommer, siger Kirsten Lund Larsen.

Jørgen Kvist Jensen er bosat i Bagsværd.