Prøv avisen

Pigen, der ikke ville sidde stille

Inge Correll kan ikke bare sidde stille, så hun har gang i flere nye projekter. – Foto: Liselotte Sabroe.

Inge Correll skulle egentlig bare være en god hustru, men endte som en af landets førende erhvervskvinder og vor tids Emma Gad. I morgen fylder hun 75 år

Nogle menneskers livsbane kan ikke styres. Sådan var det med forfatteren Lise Nørgaard, der nægtede at være kun en pige. Og sådan blev det også med Inge Correll, der endte med at blive en af landets mest succesrige erhvervskvinder og tidens mest markante takt og toneekspert. Titler, hun stadig bevarer i en alder af snart 75 år.

For egentlig ville hendes far, at hun blot skulle være en god hustru og passe de huslige forpligtelser, har hun fortalt. Men hun overtalte faren til at lade hende starte i lære som bankassistent i Ringsted. Stærkt opsat på at vise sin far, at piger kunne være præcis lige så gode som drenge.

LÆS OGSÅ: Ny præst til flerkulturelt sogn

Efter tre års læretid var hun uddannet, og efter én dags ansættelse sagde hun op i banken. I stedet ville Inge Correll til udlandet for at opleve verden. Da hun kom tilbage på dansk jord, tog hun en uddannelse i hotelbranchen og blev senere stewardesse i SAS. Inden længe steg hun i det interne hierarki og var som 26-årig blevet chefstewardesse og dermed øverstbefalende for alle 600 stewardesser i selskabet. Her grundlagde hun desuden sin fremtidige status som den nye Emma Gad ved at undervise danske og japanske stewardesser i gode manerer og korrekt opførsel.

Men sidste trin på karrierestigen var endnu langtfra nået. Gennem fem år var hun salgs- og marketingdirektør for Hotel dAngleterre i København og Hotel Erimitage i Lyngby, inden hun i 1987 overtog driften af nogle af bygningerne på Havreholm Slot i Nordsjælland. I 1999 købte hun hele slottet og forblev her frem til 2012 efter lige akkurat at have undveget en konkurs.

I mellemtiden var hun blevet hædret med prisen The Leading Women Entrepreneurs of the World og blev i 2002 også kåret som Årets Danske Erhvervskvinde.

Ved siden af slotsdriften har Inge Correll brugt sin erfaring fra stewardessedagene og årene i hotel- og restaurationsbranchen til at opbygge en selvstændig karriere som kursusholder i takt og tone for erhvervsfolk. Her har hun gennem to årtier undervist nogle af landets førende erhvervsdrivende i, hvad der er god opførsel.

Mange danskere har desuden stiftet bekendtskab med hende som hyppigt brugt ekspert i særligt tv-medie, når de kongelige holder store fester.Og det er ikke slut endnu. For Inge Correll kan ikke bare sidde stille, har hun fortalt. Så med et unikt netværk i ryggen har hun som 74-årig startet den nye virksomhed Setup by Inge Correll, hvor hun tilbyder bryllupsplanlægning og rådgivning i forbindelse med hoteldrift. Og så er hun ikke færdig med takt og tonen, men fortsætter undervisningen i business behavior. Og har planer om en tredje bog om emnet.Livsbanen endte således langt fra faderens ønske om den pligtopfyldende husmor. Det bliver givetvis fejret på en ikke særlig husmoder-agtig facon.