Prøv avisen

Portræt: Formanden for menighedsrådet i Mejdal Kirke

For menighedsrådsformand Karl Georg Pedersen ”er det naturligt at tage ansvar i menighedsråds-arbejdet, når man har en kirkelig interesse”. – Foto: Orla Møller/Mission Afrika.

Karl Georg Pedersen er formand for det menighedsråd, som aktuelt søger efter en præst, der er troende og optaget af at forkynde og formidle evangeliet for alle

Karl Georg Pedersens arbejdsdag i går blev noget anderledes end vanligt.

Medie efter medie kontaktede menighedsrådsformanden, som efter en artikel i gårsdagens Kristeligt Dagblad er blevet genstand for opmærksomhed. Menighedsrådet i Mejdal Kirke i Viborg Stift, hvor Karl Georg Pedersen er formand, skriver nemlig i et jobopslag, at de søger en præst, der er troende.

LÆS OGSÅ: Krav til præsters tro splitter kirken

Og formuleringen, der er opstået på baggrund af et spørgeskema fra menighedsrådet til menigheden med ønsker til en kommende præst, har i den grad skabt debat. Blandt andet skriver en læser på Kristeligt Dagblads hjemmeside ansvarsfuldt lederskab fra menighedsrådets side, mens andre kommenterer stillingsannoncen i mere kritiske vendinger.

Det er blandt andet sagen om præsten Thorkild Grosbøll, der afviste troen på en skabende og opretholdende gud, som har fået menighedsrådet til at udforme stillingsopslaget med kravene til en kommende præst.

Ifølge Karl Georg Pedersen er der ikke fløje i menighedsrådet i Mejdal Sogn, og han betegner kirken som en kirke, der søger mod midten, og som gerne vil stå ved kirkens værdier.

Selv placerer han sig også i midten af det kirkelige landskab. Han er vokset op med FDF, hvor han har været aktiv, også som leder. Herigennem er den kirkelige interesse blevet formet.

For Karl Georg Pedersen er det naturligt at tage ansvar i menighedsrådsarbejdet, når man har en kirkelig interesse. Man har for ham at se en forpligtelse til at være med til at forme tingene på det sted, hvor man er. Siden 1980 har han boet i Mejdal ved Holstebro med sin hustru, med hvem han har tre børn, som har givet parret ni børnebørn.

Karl Georg Pedersen har siddet i menighedsrådet i to omgange. Først fra 1992 til 2000 og så igen fra 2008. Et udviklingsarbejde i sognet er en af grundene til, at han stillede op igen ved det seneste menighedsrådsvalg. Samtaler med fokusgrupper bestående af forskellige mennesker fra sognet er en del af processen med at skabe en ny vision for kirken. Ifølge Karl Georg Pedersen har kirken ikke formået at brede kirken ud til flere i sognet i det omfang, den gerne ville, og det arbejde vil han fortsat gerne tage del i.

Tidligere har den 64-årige menighedsrådsformand også været politisk aktiv. Han har været opstillet til byrådet for Kristendemokraterne, men blev ikke valgt ind. Med egne ord er hans politiske engagement derfor på retur, fordi han har besluttet sig for at prioritere menighedsrådsarbejdet. Han beskrives som en mand, der går ind for det, han går ind for. Ordet hårdtarbejdende bliver også nævnt i forbindelse med Karl Georg Pedersen.

Med udgangen af maj går Karl Georg Pedersen på pension. Han er i øjeblikket supporterkoordinator for netværk under Mission Afrika, hvor han forsøger at skabe netværk for organisationen på det kirkelige felt.

Oprindelig er han uddannet butiksslagter og arbejdede indtil 2001 som faglærer for slagtere på Holstebro Tekniske Skole. Desuden har han en merkonomuddannelse i ledelse og økonomi samt uddannelse i samfundsfag. Han er engageret i mission og holder også gerne foredrag om emnet.