Prøv avisen

Religionen gav svarene

Kirsten Norholt tror på Gud. Det er en af hendes store glæder i dagligdagen. Her ses hun med spiret på Frederiksberg Kirke i baggrunden. – Foto: Jeppe Carlsen.

Efter nogle svære år i 1990erne med mange dødsfald i familien, angst og depression hjalp troen Kirsten Norholt bedre end medicin

Som lille pige gik Kirsten Norholt på Det Kongelige Teaters Balletskole, men på grund af svage nethinder, som ikke tålte den fysiske belastning, måtte hun som teenager droppe den karriere. I stedet har hun opnået status som landskendt skuespillerinde. I morgen fylder Kirsten Norholt 60 år.

Nethinderne er stadig et problem for Kirsten Norholt. Sidste år fortalte hun i et interview med Billed Bladet, hvordan hun blev ramt af nethindeløsning på sit venstre øje. Det førte til en operation, som endte galt, da lægerne kom til at brænde en nerve i øjet over.

Hun er uddannet skuespiller i 1975 fra Odense Teater og har optrådt i en række danske film og teaterstykker. Det folkelige gennembrud kom i filmen Julefrokosten fra 1976, og i årene efter medvirkede hun blandt andre i flere Olsen Banden-film, Walter og Carlo op på fars hat fra 1985 og Familien Gregersen fra 2004.

LÆS OGSÅ: Han har gravet vikingeskibe og borge ud

På tv-skærmen har Kirsten Norholt medvirket i flere serier, blandt andet Landsbyen, Bryggeren og et enkelt afsnit af Matador. Derudover vil tv-seerne sikkert huske hende fra underholdningsprogrammet Gæt & Grimasser.

Kirsten Norholt har i medierne åbent fortalt om sine tunge psykiske problemer med angst og depression, som tog fart, efter at hun over en fireårig periode i 1990erne mistede begge sine forældre og sin lillesøster.

Antidepressiv medicin var en del af Kirsten Norholts liv, men det blev i religionen, hun fandt svarene på livets store spørgsmål.

En dag sad jeg efter en prøve i Frederiksberg Kirke. Jeg sad helt stille for mig selv, og pludselig var det, som om jeg blev varm inde i mit hjerte og ud i hele kroppen. Det var Jesus, fortalte Kirsten Norholt i 2005 til B.T.

Kirsten Norholt har siden 1980 levet sammen med skuespiller Flemming Sørensen. De blev gift i 2004./ritzau/