Prøv avisen

Rundt i dag

90 Forhenværende rationaliseringsekspert Herman Niels Meyer, Virum, er af skibsslægt og født og opvokset i Marstal. Men han fulgte ikke familietraditionerne med at stikke til søs, men kom efter at have taget sin realeksamen i lære hos Danske Lloyd. Værnepligten blev aftjent i Sønderjylland i 1939, og med tidspunktet og geografien in mente lå det ikke lige for, at Herman Niels Meyer skulle opnå en så høj alder som 90 år. For den 8. april 1940 fik hans kompagni udleveret skarp ammunition og besked om at stoppe tyskerne ved grænsen tidligt den næste morgen samt skrive deres måske sidste brev hjem til familien. Men Herman Niels Meyer overlevede besættelsen, og efter hjemsendelsen tog han en HD i regnskabsvæsen og kom i statens tjeneste som rationaliseringsekspert. Først blev han ansat i Finansministeriet, dernæst i Forsvarsministeriet og de sidste 25 år i Ministeriet for Grønland. Dette job medførte stor rejseaktivitet rundt i de 18 grønlandske kommuner. Herman Niels Meyer gik først på pension som 70-årig, da ministeriets opgaver overgik til hjemmestyret. Nu er det naturen, der nydes på de daglige spadsereture, og også Herman Niels Meyers store interesse for astronomi og Danmarks oldtid bliver dyrket.

70 Forhenværende assurandør Ejner Madsen, Taastrup, blev i 1965 ansat i forsikringsselskabet Hafnia. Et år senere var han med til at etablere Taastrups første forsikringskontor, og han var i en årrække kollegernes tillidsmand i Assurandørforeningens repræsentantskab. Ejner Madsen blev medlem af Det Konservative Folkeparti i 1966 og indvalgt i Taastrup Byråd fire år senere. Socialt arbejde har altid ligget ham meget på sinde, og han er blandt andet besøgsven og såkaldt morgenringer. Der er reception på dagen fra klokken 15 til 18 i Taastrup Medborgerhus.

70 Vor tids svar på Emma Gad, Inge Correll, har gode råd til både kongehuset, erhvervslivets ledere og familien Danmark. Hun blev oprindelig bankuddannet, men hotelbranchen blev hendes skæbne. Efter studieophold i Frankrig, Schweiz og Italien i slutningen af 1950erne, hvor hun kastede sig over kunsthistorie og litteratur, begyndte hun i 1960 sin hoteluddannelse på Hotel 3 Falke i København. Inden hun fik en chefstilling på Hotel dAngleterre, nåede Inge Correll lige i slutningen af 1960erne selv at blive stewardesse og senere undervise japanske og danske kolleger i SAS i takt og tone. Men det blev konsulentvirksomhed for konferencehoteller, som Inge Correll for alvor kastede sin kærlighed på. Og efter at have haft egen virksomhed inden for faget i en årrække, blev hun hentet til Havreholm Slot i Nordsjælland som administrerende direktør i 1987. Blot et par år efter blev hun medejer, og i 1999 blev hun eneejer af slottet. Det er fortsat Inge Correll, der står for driften af slottet. Inge Correll, der blev skilt i 1981 efter 13 års ægteskab, tilbringer stadig det meste af tiden på Havreholm, selvom hun og hunden Frodo for nogle år siden fik fast adresse i Hellerup. Ud over hunden, der giver Correll den daglige motion, bridge og golf, er det vandet, der trækker. Inge Correll har frabedt sig taler under middagen. Som den perfekte værtinde med flere bøger i takt og tone bag sig mener Inge Correll, at det er hendes job at underholde gæsterne og ikke omvendt.

40 Komiker Casper Christensen har over 15 år arbejdet sig frem fra komikkens undergrund på små stand-up-scener til at være Danmarks førende komiker. Han introducerede stand-up-comedy til Danmark, og den nye form for humor var mere bidende og skarpere end tidligere. Han begyndte med Den harme linje i ungdomsprogrammet Transit fra 1991 til 1993, hvor seere kunne ringe ind og få en ordentlig overhaling af Casper Christensen. I 1994 trådte han ind på den store folkelige scene som vært for Husk lige tandbørsten. Samtidig var grunden lagt til, at komikere blev de foretrukne tv-værter, og en stribe nye navne fulgte i Casper Christensens fodspor. Tv-programmet Safari faldt dog til jorden, men i 1996 og 1997 introducerede han det provokerende og respektløse radioprogram Tæskeholdet, som endte med en stribe politianmeldelser, da fans af programmet forstyrrede den offentlige orden ved at stimle sammen foran radiostudiet. I 1999 begyndte Casper Christensen at lave Casper & Mandrilaftalen, et minimalistisk og surrealistisk tv-show sendt i dårligste sendetid sent om aftenen på DR 2, men programmet fandt sine faste fans. Senere har Casper Christensen sammen med Frank Hvam lavet Langt fra Las Vegas og siden komedieserie Klovn, hvor seerne nærmest får det dårligt af pinagtighed ved at følge Casper og Frank.

40 Redaktør og journalist Louise Reseke, København, er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole og bachelor i engelsk og litteratur. Hun har en baggrund som journalist og redaktør på B.T. og har igennem en årrække været aktiv freelancer for blandt andet magasinet Eurowoman og Kun for Kvinder samt CV, det nye magasin for kvinder og karriere. Sideløbende har hun udgivet bøgerne E-værksætteren og Chef i eget arbejdsliv, som henvender sig til kvinder med ambitioner om at blive chef i eget firma. Netop kvinder og karriere er emner, som Louise Reseke løbende har beskæftiget sig med, og hun nåede lige selv at stifte forlaget Booked, inden hun blev headhuntet af MediaWatch til stillingen som redaktør. Louise Reseke er gift med administrerende direktør Jørgen Juul, og sammen har parret to børn.