Prøv avisen

Rundt i dag

60 Centrum-Demokraternes forhenværende trafikminister Frode Nør Christensen fik 10 år i Folketinget fra 1981 til 1991. Desuden var han trafikminister fra 1986 til 1988, indtil statsminister Poul Schlüter (K) smed Centrum-Demokraterne ud af regeringen til fordel for De Radikale. Alligevel forlod Frode Nør Christensen i 1995 Centrum-Demokraterne efter 21 års medlemskab og blev konservativ folketingskandidat i Ringkøbing-Lemvig-kredsen. Fra 1989 til 1994 sad Frode Nør Christensen i EU-Parlamentet. Her sluttede hans politiske karriere, og han genoptog arbejdet hos politiet i Holstebro. To år senere blev han ansat som parkeringsvagt i byen, men i 1998 gik han på pension fra jobbet som følge af tinnitus samt Menières sygdom. Frode Nør Christensen blev fra 1964 til 1967 uddannet i Hovedstadens Brugsforening, og var fra 1968 og et par år frem sergent i flyvevåbnet, før han i 1971 kom til politiet. I 1979 blev han sagkyndig ved køreprøver. I Centrum-Demokraterne var Frode Nør Christensen fra 1980 til 1982 organisatorisk næstformand og fra 1984 til 1986 formand for folketingsgruppen, før han blev trafikminister. Han bor i det lille landsogn Hodsager ved Holstebro, hvor han i 2004 kom i menighedsrådet for den grundtvigske fælleslis-te.

50 Anders Baggesen er teatrets mand. Han har siden 1980 slået sine folder på både store og små scener, og skuespilleren er også ganske tilpas med instruktørrollen. Tilbage i 1986 spillede Anders Baggesen rollen som den lille vævre hofnar Sysmund i børnenes julekalender Jul på Slottet. Den rolle blev hans folkelige gennembrud, men siden har han holdt sig til de skrå brædder på teatret. Anders Baggesen kom ind på Aarhus Teaters Elevskole straks efter 10. klasse og blev uddannet fra Aarhus Teater i 1980. Selv om han både har haft afstikkere til Aalborg Teater, Aveny Teatret og Det Ny Teater, så hører Anders Baggesen allermest til i det østjyllandske teaterliv. Først og fremmest på det etablerede teater, men også som særdeles aktiv musicalinstruktør for store amatøropsætninger. Senest har han i år instrueret West Side Story ved Vilhelmsborg Festspil. En del priser og legater er det også blevet til i Anders Baggesens 28 år lange karriere. Blandt andet fik han i 2005 en Reumert for sin rolle som Neergaard i Aalborg Teaters opsætning af Lykke-Per.

40 Direktør for Alfa Laval i Danmark, civilingeniør og MBA, Casper Andersen, København, blev student fra Herlufsholm i 1987 og fortsatte derefter med ingeniørstudiet på DTU. Han indledte sin karriere som konsulent hos Institut for Produktudvikling, og startede i 1995 hos Alfa Laval, hvor han siden har arbejdet med alle Alfa Lavals teknologiområder lige fra centrifuger og varmevekslere til væskeudstyr og service. I 1998 blev Casper Andersen regionsleder for virksomhedens bryggerisegment i Norden og Baltikum. Fra 1999 udviklede Casper Andersen større og mere overordnet salgsansvar for virksomhedens produktionsteknologier til fødevareproduktion, energiudvinding og til transport og rensning af væsker. I 2003 blev Casper Andersen udnævnt til direktør for Alfa Laval i Danmark. Han gennemførte sin MBA i 2006 og deltager aktivt som medlem af VL11, MBA-mentor og er desuden gæsteforelæser og vejleder på DTU. Også i andre, mindre professionelle, sammenhænge er Casper Andersen engageret: som mentor for unge med indvandrerbaggrund på Metropolitanskolen, som weekendtræner for de to døtres volleyballhold og som fjerdedel af kultbandet Slagtepig. Casper Andersen fejrer dagen i udlandet med sin hustru og børnene.