Prøv avisen

Rundt i dag

85 Tekstilkunstner Tusta Wefrings indtil for nylig udstillede tekstiler på Munkeruphus lignede i den grad oliemalerier på lærreder, men var altså trykfarve på stof. Hendes kompositioner efterlader et så kraftfuldt udtryk, at de ofte er blevet sammenlignet med nogle af det 20. århundredes store abstrakte billedkunstnere. Tusta Wefring voksede op som Inger Johanne Wefring i nærheden af Oslo og som datter af den norske kunstmaler Gunnar Wefring. Som ung flyttede hun til København for at blive uddannet til stoftrykker på Kunsthåndværkerskolen, og i 1960?erne havde hun succes med sine malede rygsække, kjoler, jakker og busseronner. Fra 1950'erne og frem til 1970'erne havde hun et større antal udstillinger, herunder på Metropolitan Museum i New York og i London. Hun løste også udsmykningsopgaver til såvel rådhusene i Birkerød, Hillerød og Haderslev som til Hvidovre Hospital samt flere afdelinger af Danske Bank. Tusta Wefring er desuden repræsenteret på Kunstindustrimuseet.

75 Pastor emer. Birgitte Mørkeberg, Varde, tog lærereksamen i 1958 og blev særuddannet som præst i 1979. Året efter fandt hun embede som residerende kapellan i Varde Sogn, hvor hun i 1981 blev sognepræst. Her virkede Birgitte Mørkeberg frem til sin pensionering i 2002.

70 Sognepræst Carl Lock, Lundforlund ved Slagelse, blev i 1977 cand.theol. fra Københavns Universitet. Samme år blev han sognepræst i Lundforlund-Gerlev-Slots Bjergby-Sludstrup Pastorat, hvor han stadig virker. Carl Lock var medlem af Det teologiske Fakultetsråd fra 1972 til 1974. Han virkede som feltpræst ved Sjællandske Livregiment fra 1978 til 2000. Carl Lock er oprindelig uddannet bilmekaniker, og har i sin præstegerning haft stor glæde af at kunne tale to "sprog", både det akademisk-teologiske og det mere dagligdags fra værkstedsgulvet. Denne evne har han brugt ved administrative såvel som personalepolitiske opgaver. Carl Lock har dermed især bestræbt sig på at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø.

60 Birthe Boye Hansen
, Balle ved Silkeborg, er ansat som regnskabscontroller hos Blå Kors Danmark, med primært regnskabsansvar for Blå Kors Danmarks seks væresteder og deres mange aktiviteter samt for Blå Kors Danmarks tilbud til unge, der er børn af mennesker med alkoholmisbrug, TUBA. Birthe Boye Hansen har været ansat på Blå Kors Danmarks landskontor siden 1978. Hun har to voksne børn, og i sin fritid går hun til fitness og kan lide at slappe af med en bog.

50 Advokat Tina Reissmann, Hellerup, startede som nyuddannet jurist i 1987 hus Plesner, hvor hun i dag som partner kan fejre den runde dag. Hun rådgiver danske og internationale virksomheder i alle aspekter af forretningsområdet arbejds- og ansættelsesret. Tina Reissmann er også kendt uden for Danmarks grænser som førende på sit område og er dermed en efterspurgt foredragsholder og underviser. Tina Reissmann fik møderet for Højesteret i 1997 og fungerer desuden som voldgiftsdommer.