Prøv avisen

Rundt i dag

Selvom Morgenandagtens plads i public service-forpligtelsen er blevet en politisk kampplads vil den formentlig ikke forsvinde fra sendefladen, når det nye medieforlig ska forhandles på plads

85 Organist, professor Grethe Krogh, København, har afsluttet en lang international kunstnerkarriere med en afskedskoncert i Vor Frelsers Kirke allehelgensøndag.

Grethe Krogh uddannede sig på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med både klaver og orgel som hovedfag og debuterede i 1953 fra solistklassen på begge instrumenter. Derefter studerede hun orgel og klaver i Paris.

Organistansættelser ved Nykøbing Mors Kirke og ved Christianskirken i Aarhus førte videre til embedet ved Holmens Kirke i København. Hun blev folkeligt kendt gennem transmissionen af daværende kronprinsesse Margrethes bryllup med greve Henri.

Efter fem år blev Grethe Krogh udnævnt til orgelprofessor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun i årene 1969-1990 uddannede et meget stort antal studerende, både danske og udenlandske. For at få tid til at spille opsagde hun i 1990 sit professorat og har siden været koncertorganist.

Grethe Krogh har haft adskillige positioner i jurypanel ved internationale orgelkonkurrencer og bestredet formandsposten ved Odense Internationale Orgelfestival.Hun har haft stor betydning for nyere dansk orgelmusik.

Grethe Krogh har modtaget blandt andet De Københavnske Musikanmelderes Kunstnerpris og Tagea Brandts Rejselegat, og for sin indsats med fransk musik er hun hædret med den franske Chevalier de lOrdre des Arts et des Lettres.

I mange år var Grethe Krogh gift med bratschisten Richard Dahl Eriksen.

70 Provst emer. Knud Henning Hansen, blev oprindelig uddannet som bygningsmaler i Svaneke 1960-1964 og blev cand.theol. fra Københavns Universitet i 1982. Et par år senere blev han sognepræst i Nygårdskirken i Helsingør Stift, men allerede i 1985 kom han til Østerlarsker-Gudhjem Pastorat. Her virkede han indtil 2009, og i perioden 1999-2006 var han tillige provst i Bornholms Østre Provsti.

Knud Henning Hansen har holdt en række foredrag om emner som kunst og kirke, Søren Kierkegaard, åndsfrihed, tolerance og frisind, men også om Storm P., humor og rejseforedrag om Færøerne. Dette har han fortsat med efter sin pensionering.

Han har været medlem af repræsentantskabet i Det Danske Bibelselskab og af Undervisningsudvalget i Københavns Stift. Han er medudgiver af prædikensamlingen Se din konge kommer til dig og bogenSnit-Essays om kunst, ligesom han har leveret tegninger/illustrationer til en række bøger og publikationer, herunder til folderen Velkommen i Bornholms kirker.

Knud Henning Hansen blev i 1968 gift med småbørnspædagog Elsa Munch Hansen. Parret har tre sønner og fire børnebørn.

40 Kundekonsulent Lisbeth Højrup Olsen, Galten,arbejder i Kristelig Fagbevægelses Aarhus-afdeling, hvor hun blandt andet sidder i receptionen. Hun har tidligere været elev i Krifa og har derudover også været dagplejer i Galten Kommune. Sin nuværende stilling som kundekonsulent i Krifa har hun haft i otte år.

Lisbeth Olsen bruger sin fritid på spinning, løb og samvær med familien.

Foto: Allan Rieck