Prøv avisen

Rundt i dag

75 Musiker, komponist Bent Hesselmann er vokset op på Nørrebro i København i et arbejdermiljø.Han har markeret sig i musikmiljøet i mere end et halvt århundrede, ofte som den inspirerende kraft.

I 1950erne og 1960 erne spillede han saxofon med datidens bedste danske jazzmusikere, altid inspireret af fornyende strømninger i jazzen.

Da rockmusikken kom, blev han medlem af The Maxwells og spillede senere med flere førende grupper.

Bekendtskabet med Søren Kragh-Jacobsen førte til sangskriveriet og mulighederne som komponist til teater og film. Det er blevet til 500 sange og melodier, og alt sammen er dokumenteret på cirka 50 lper og cder.

Bent Hesselmanns engagement i kulturlivets mange forskellige aktiviteter har også ført til filmmanuskripter, sangtekster, bøger og instruktørvirksomhed samt støtte til kolleger gennem hans flerårige medlemskab af organisationen Danske Populærautorers bestyrelse (DPA).

Gennem flere årtier skrev Bent Hesselmann musik til børneteaterforestillinger på Det lille Teater og bestillingsværker til andre teatre. Som filmkomponist har han blandt andet skrevet musik til tegnefilmen Valhalla.

I 2000 indrettede han sit eget computerstyrede hjemmestudie, og i 2007 lavede han en overgang lydcollager af by-lyde.

60 Organist Murray Stewart, Brabrand, er født i Barnet, Hertfordshire i England. Han tog orgelstudier i Paris og studerede musik ved Cambridge University, samtidig med at han var Organ Scholar ved Trinity Hall.

Murray Stewart har holdt orgelkoncerter både herhjemme og i udlandet. Han har dirigeret førende orkestre i England blandt andtr BBC Concert Orchestra, med hvilket han har indspillet samtlige orkesterværker af Maurice Duruflé. Han har tillige dirigeret Aarhus Symfoniorkester og Prags Radiosymfoniorkester og været kunstnerisk leder og chefdirigent for London Pro Arte Orchestra og London Pro Arte Baroque. Han har også dirigeret førende kor i blandt andet England og Spanien.

Som organist har han været ansat ved Leeds Parish Church, ved St. Pauls, Knightsbridge, London, ved All Saints, London, og siden 2009 ved Aarhus Vor Frue Kirke.