Rundt i dag

80 Komponist, pianist Ilja Bergh er nok mere kendt i Tyskland end i Danmark, men er ikke desto mindre en af de mest farverige skikkelser i det danske musikliv. Han blev født i Berlin, og i 1930'erne kom han med sine forældre til Danmark og fik sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Siden har han koncerteret og undervist i det meste af Europa og skabt musik til kunstneren Nes Lerpas malerier. Ilja Bergh var i en årrække fast gæst på Elsa Gress' Decenter, hvor han sluttede venskab med Henrik Stangerup og Klaus Rifbjerg. Ilja Bergh har komponeret for klaver: "Spanske Impressioner" og "Firenze" og kammeroperaen "Manden som ikke ville være død", samt "Genernes dans" for recitation og kammerensemble. Ilja Bergh er ved at lægge sidste hånd på en erindringsbog.

60 Valgmenighedspræst Thorben Johannesen, Klim, er født i Fuglefjord på Færøerne og læreruddannet fra Haslev Seminarium 1971 med linjefag i geografi og kristendom. Han var efterskolelærer på Haslev Efterskole fra 1971-1976 og førstelærer ved Vidareidi Skole, Færøerne 1976-1980, ligesom han var højskoleforstander på Føroya Fólkaháskúli i Tórshavn fra 1980-1988. Thorben Johannesen var udviklingskonsulent ved Færøernes Skolevæsen 1988-1996 – de sidste tre år halvtids og i samme periode blandt andet programmedarbejder ved Færøernes Radio (Útvarp Føroya) med en ugentlig udsendelse om skole og opdragelse samt lærer ved Færøernes Seminarium i pædagogik og folkeskolelærer i Tórshavn. Han har redigeret 9. udgave af Songbók Føroya Fólks fra 1997, hvis første udgave kom i 1913, og som kan betragtes som den færøske pendant til Højskolesangbogen. Fra 1996 har Thorben Johannesen virket som præst ved Klim Valgmenighed, den grundtvigske valgmenighed i Han Herred med kirker i Klim, Vesløs og Vedsted Sognekirke. Her har han blandt andet taget initiativ til kirkelig undervisning for børn i 2.-4. klasse én gang i kvartalet med tilhørende gudstjeneste og en månedlig skolemorgensang i kirken. Ud over en årligt tilbagevendende teatertur arrangerer præsteparret hvert andet år en uges ferietur. Som tilsynsførende for både Klim og Vedsted Friskoler går Thorben Johannesen her ind i et engageret samarbejde. Desuden holder han gudstjenester på flere plejehjem, og han er redaktør for menighedens blad, ligesom han lægger kræfter i Nicolajtjenesten. I anledning af den runde fødselsdag har præsteparret inviteret til en sammenkomst i Klim Friskole på søndag efter gudstjenesten.

50 Sognepræst Johanne Elisabeth Fauerskov Sloth, Tåsinge, blev teologisk kandidat fra Aarhus Universitet i 1989. Første ansættelse var som hjælpepræst i Ballum-Sdr. Skast-Randerup-Hjerpsted Sogne samme år. I 1997 var hun hjælpepræst ved Ribe Domkirke med 50% af arbejdstiden der og 20 % som hjælpepræst i Højer-Daler Sogne. Nu virker Johanne Elisabeth Fauerskov Sloth som sognepræst i Bjerreby og Landet sogne. Hun var fra 1979-1982 bestyrelsesmedlem i Teologisk Forening og har skrevet "Eftertanker" i JydskeVestkysten fra 1997-2002.

50 Organist Lars Petersen, Hvidovre, er født i Viborg. Han tog kirkemusikalsk diplomeksamen fra Statens Institut for Blinde og Svagtsynede og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1985 som elev af Eilif Johansen, Peter Langberg og Eileen Vandermark. Lars Petersen var først ansat som 2. organist ved Kildebrønde og Hundige Kirker i 1986-1987, hvorefter han blev ansat i sit nuværende embede ved Strandmarkskirken i Hvidovre i 1987.