Prøv avisen

Rundt i morgen

80 Skuespiller Annie Birgit Garde, Gilleleje, er uddannet på Privatteatrenes Elevskole (Det Ny Teater i København). Hun fik sin filmdebut i elevtiden 1953-1957 og sin teaterdebut i foråret 1957 på Det Ny Teater i Den Indbildt Syge af Molière. Hun har siden arbejdet på samtlige danske scener i såvel klassisk som moderne repertoire i vaudeviller, operetter og musicals og af forfattere som Holberg, Heiberg, Amalie Skram og Shakespeare samt nyere danske forfattere som Mette Winge og Bent Haller.Hun har også medvirket i tv- og radioproduktioner, senest som Jomfru Baumgarth i tv-serien Bryggeren.

Annie Birgit Garde har medvirket i omkring 30 filmroller, blandt andet i Jeg elsker dig af H.C. Branner og Leck Fischers Altid Ballade. Hun har tillige iscenesat flere revy- og børneforestillinger.

Annie Birgit Garde har suppleret skuespillerarbejdet med foredrag om teater og litteratur samt oplæsningsvirksomhed over hele landet.

Fra 1989 afholdt hun kirkekoncerter og koncerter med danske romancer, der også er udgiver på cd, og sang viser. En cd med H C. Andersens lyrik er ligeledes udgivet, og hun har indlæst lydbøger for Gyldendal og DBC-medier i mange år samt lagt stemmer til tegnefilmfigurer.

I forbindelse med sin 80-års-dag opfører hun Mette Winges Skriverjomfruen på Det gamle Hofteater i København for en inviteret kreds af familie, venner og kolleger for samtidig at markere sine 60 år i Thalias tjeneste.

Annie Birgit Garde blev i 2011 gift med docent emeritus Ole Immanuel Franksen.

40 Ekstern salgskonsulent Henrik Schousboe, Rødovre, har siden 2009 arbejdet i Kristelig Fagbevægelse, hvor han dækker området København, Nordsjælland og Bornholm. Han er uddannet kontorassistent og har været i ansat i TDC. I fritiden er han forældrerepræsentant på Thomasskolen og sætter pris på tid med familien.

Andre læser lige nu