Rundt i morgen

90Designeren, Aage Helbig Hansen, Taarbæk, har sin i karriere formgivet et stort antal bestik og korpusvarer for Dansk Forsølvnings Anstalt på Frederiksberg. Hvis man for 50 år siden var ude og spise eller tog båden til England eller USA, kunne man være ret sikker på at få Aage Helbig Hansens produkter i hånden. Aage Helbig Hansens formgivning holder stadig. Hans frembringelser var sidste år med i Kunstindustrimuseets udstilling "De industrielle ikoner – design Danmark". Aage Helbig Hansen har hele livet været kunstner og er stadig udøvende i flere discipliner. Forrige år blev hans skulpturer fremstillet af mælkekartoner optaget på Charlottenborgs censurerede udstilling. Livsglæden omfatter også naturen, ikke mindst når den er snedækket. I denne vinter formede den 89-årige formgiver sine skispor i Dyrehavens sne.

70Dramaturg, forhenværende teaterdirektør Viggo Kjær Petersen, Frederiksberg, blev cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og engelsk i 1962. Undervejs havde han studeret i Dublin og Stradford East. I 1963 kom han i pædagogikum ved Århus Katedralskole. Samme år blev han lærer i dramaturgi og litteratur ved Århus Universitetet. Det blev begyndelsen på en lang karriere inden for dramatikkens verden. Han kom efterfølgende til at arbejde ved Danmarks Radio i perioden 1968-1976, heraf fem år som dramatisk konsulent ved Radioteatret. Han har været dramaturg ved mange danske teatre, blandt andet Gladsaxe Teater, Det Danske Teater, Aalborg Teater, Det Kongelige Teater og Det Ny Teater. Sidstnævnte var han også leder af 1987-1991. Viggo Kjær Petersen har været medlem af Teaterrådet og af bestyrelsen for Maguerite Vibys Jubilæumsfond. Han har oversat en række klassikere fra engelsk, fransk og svensk. Han har skrevet om Karen Blixen i "Danske digtere i det 20. århundrede".

50Diakon og socialrådgiver Inge Margrethe Kruse Mølgaard, Roslev, blev i 1977 uddannet diakon og plejehjemsassistent fra Diakonhøjskolen i Århus. Hun havde efterfølgende sit virke som diakon på Stefanshjemmet i Århus, Plejehjemmet Birkehøj i Holstebro, Blå Kors Pensionat, Herning inden hun kom til KFUM's Pensionat Skjoldbo i Esbjerg. Hun blev socialrådgiver i 1989 og har efterfølgende arbejdet som socialrådgiver i Blaabjerg kommune, Områdekontoret i Sædding, Esbjerg og Sundøre kommune, og på KAD- og SID's afdelingskontorer i Thy og Mors. Inge Margrethe Kruse Mølgaards nuværende arbejdsplads er Morsø Kommune. Hun har været medlem af Foreningen Agapes bestyrelse i perioden 1978-1996. Hun er gift med sognepræst Ove Mølgaard.