Prøv avisen

RUNDT I MORGEN

75 Forhenværende lands dommer Carl Birger Reisz, Rungsted Kyst, blev cand.jur. fra Københavns Universitet i 1956. Efter nogle år i Undervisningsministeriet blev Carl Birger Reisz i 1960 fuldmægtig ved Københavns Politis Undersøgelseskamre. Siden var han bl.a. hos Statsadvokaterne for København, inden han i 1972 blev konstitueret som dommer ved Østre Landsret. To år senere blev han vicestatsadvokat og dommer i Københavns Byret, og fra 1982 til sin pensionering i 1999 var han dommer ved Østre Landsret. Carl Birger Reisz har bl.a. været formand for Fredningsnævnet i 13 år, og fra 1980 til i fjor fungerede han som mæglingsmand ved Statens Forligsinstitution i arbejdsstridigheder.

60 Lektor, organist Peer Kjær Andersen, Lystrup, er født i Kolind på Djursland og uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet. Fra 1969 var han vikar på Risskov Amtsgymnasium, hvor han siden 1974 har været fast ansat med fagene musik og fransk. Her har han også i kraft af sin interesse for og kendskab til it og av-midler i perioder varetaget jobbene som datavejleder og av-inspektor. I 1979 blev han ansat som organist ved Elsted Kirke, hvor han i årene frem til sin fratrædelse i 2000 arrangerede godt 150 koncerter. Han var fra 1979 til 1982 pianist for det engelske music hall-selskab Abba Dabbas danske turneer. I 1987 tog han præliminær organisteksamen og har i de senere år været en flittigt brugt organistvikar i Århus-området. Han er desuden leverandør af programnoter til Århus Symfoniorkester og operaanmeldelser til Kristeligt Dagblad. På det lokale plan er han huskomponist for Lystrup Elsted Koret og har i flere omgange været akkompagnetør i Lystrup Revyforbund. Reception i Elsted Beboerhus fredag 1. oktober kl. 15-17.30.

50 Skuespiller, sanger Birgitte Raaberg, Gentofte, huskes fortsat for sin naturlighed i fremstillingen af "Susan Himmelblå" i filmen "Midt om natten" fra 1984, hvor den smukke Susan blev hyldet med Kim Larsens populære sang. Denne rolle indbragte hende i øvrigt en Bodil for bedste birolle. Birgitte Raaberg er uddannet fra Aarhus Teater i 1981og har siden spillet en lang række roller i blandt andet musicals og komedier. Fra 1984 til 1986 var hun vært for forbrugerprogrammet "Kikkerten" på DR. I 1994 og 1997 havde Birgitte Raaberg endnu en markant filmrolle i Lars von Triers "Riget", hvor hun skulle føde et monster. Også denne gang modtog hun en Bodil. I 1996 dannede hun par med Peter Schrøder i DR's komedieserie "Madsen og Co", og hun har desuden optrådt i tv-serierne "Landsbyen" (1991) og "Hotellet" (2000). Birgitte Raaberg underviser desuden i formidling, kommunikation, meditation og selvudvikling.

40 Folketingsmedlem (S), økonom, cand.polit. Lene Jensen, København, er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1993. Herefter arbejdede hun i otte år som økonom i Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark. I 1996 blev Lene Jensen valgt som næstformand i Socialdemokratiet, og tre år senere blev hun opstillet som folketingskandidat i Nykøbing Falster-kredsen, og hun blev valgt ved det seneste valg i 2001. Året efter stoppede hun som næstformand, men blev formand for Middelaldercentrets bestyrelse.