Prøv avisen
Portræt

Silkeborg henter ny topchef i Herning

Lone Lyrskov har tidligere været kommunaldirektør i Herning og i Glostrup. - Foto: Silkeborg Kommune

Lone Lyrskov bliver ordførende direktør i Silkeborg Kommune. Hun fremhæver blandt andet kommunens indsats for lokaldemokrati

Den 46-årige Lone Lyrskov afløser den 1. august Jann Hansen som ordførende direktør i Silkeborg Kommune. Hun blev valgt blandt 12 jobkandidater.

”Vi får en ordførende direktør med 10 års erfaring som topleder. Hun har rådgivet borgmestre og byråd. Hun har formidlet og implementeret politiske beslutninger, og så har hun en ledelsesstil, baseret på tillid og åbenhed, som passer rigtig godt ind i kulturen i Silkeborg Kommune,” siger borgmester i Silkeborg Steen Vindum (V).

Lone Lyrskov har de seneste tre år været kommunaldirektør i Herning. Inden da var hun i over seks år kommunaldirektør i Glostrup.

”Silkeborg er en kommune med en særdeles ambitiøs udviklingsstrategi, som jeg gerne vil være med til at føre ud i livet. Det er en kommune med fokus på erhvervslivet, regionalt samarbejde i Business Region Aarhus og en målrettet indsats for at udvikle lokaldemokratiet og velfærden sammen med borgerne. Jeg glæder mig meget til at fortsætte indsatsen i samarbejde med de mange dygtige medarbejdere og ledere,” siger Lone Lyrskov og tilføjer, ”at naturen omkring Silkeborg jo også er noget helt unikt”.

Hun afløser Jann Hansen, der har været direktør i Silkeborg Kommune siden 1993 og ordførende direktør siden 2005. Efter eget ønske bliver Jann Hansen Silkeborg Kommunes første direktør med særligt fokus på vækst og udvikling.

Lone Lyrskov blev student fra Herning Gymnasium og er økonomiuddannet. Hun tog HA fra Midtjysk Handelshøjskolecenter i Herning, HD i regnskabsvæsen fra Handelshøjskolen Syd, HD i organisation fra Syddansk Universitet og senest en mastergrad i public management fra Syddansk Universitet.

Før Lone Lyrskov blev kommunaldirektør i Glostrup, var hun økonomidirektør i Give Kommune og tidligere afdelingsleder i Hinnerup Kommune og revisorassistent i Kommunernes Revisionsafdeling.

Silkeborgs nye topchef er opvokset i Herning, men har også en fortid som silkeborgenser. Hun boede i 10 år i Hvinningdal sammen med familien. Lone Lyrskov er gift med Michael Jespersen.

Parret har to børn, Maria og Thomas, på 15 og 18 år.