Sophie Freud var livslang kritiker af sin farfars psykoanalyse

Sophie Freud sagde inden sin død, at hendes lange liv var en måde at snyde Hitler på. I begyndelsen af denne måned døde hun som den sidste af Sigmund Freuds børnebørn

Sophie Freud sagde inden sin død, at det føltes som at snyde Hitler at have levet et langt og succesrigt liv. Hun blev 97 år.
Sophie Freud sagde inden sin død, at det føltes som at snyde Hitler at have levet et langt og succesrigt liv. Hun blev 97 år. Foto: Sz Photo/Sueddeutsche Zeitung Photo/Ritzau Scanpix.

Det var en slags audiens, når Sophie Freud og hendes fætre og kusiner talte med deres bedstefar, psykoanalysens fader Sigmund Freud, i Wien i Østrig. På slaget 12.45 hver søndag havde de 15 minutters taletid med bedstefaderen, før der blev serveret middag på slaget 13.

“Nogle har bedsteforældre, der leger med dem, tager dem med i cirkus eller kommer til middag om søndagen. Jeg havde meget korte audienser hos min farfar hver søndag, men det var som at gå i kirke. Vi talte ikke ret meget. Det var meget stille,” har hun sagt i et interview med avisen the Boston Globe.