Stolte Danmission-ambassadører er målet

Det mener den nye udviklingskonsulent Sten Åge Larsen, hvis arbejdsliv har budt på stillinger i erhvervslivet, eget firma og arbejde med misbrugere

”For mig er det at være frivillig en måde at få fyldt batterierne op på. Jeg kan mærke, at det at være frivillig udvikler mig som menneske,” siger Sten Åge Larsen i forbindelse med sit jobskifte.
”For mig er det at være frivillig en måde at få fyldt batterierne op på. Jeg kan mærke, at det at være frivillig udvikler mig som menneske,” siger Sten Åge Larsen i forbindelse med sit jobskifte. . Foto: Danmission.

Den 52-årige Sten Åge Larsen er tiltrådt som ny udviklingskonsulent i Danmission Genbrug, hvor han får ansvaret for organisationens genbrugsbutikker i Region Sjælland. Han har allerede et nært forhold til Danmission Genbrug, som selvstændig med speciale i visuel kommunikation har han leveret nye butiksfacader til en stor del af Danmissions 85 genbrugsbutikker.

Sten Åge Larsen har selv haft fingrene nede i genbrugsmulden - han har været frivillig i Kirkens Genbrug på Jagtvej i København og i Danmission Genbrug i Hedehusene. I dag er han frivillig i Nazareth Kirke på Østerbro i København, hvor han også sidder i bestyrelsen for den sociale café, som kirken driver.

Fynboen Sten Åge Larsen, i dag bosat i Skovlunde, er handelsuddannet og har blandt andet haft chefstillinger i Dansk Skiltecenter og i firmaet Stål & Plast. I mere end 10 år drev han sin egen virksomhed, men valgte i 2003 at uddanne sig til misbrugsterapeut. Den nye levevej førte ham forbi Vridsløselille Statsfængsel, hvor han arbejdede med tidligere misbrugere og til institutionen Majorgården, hvor han som seniorkonsulent især havde fokus på at udvikle kurser og undervisningsforløb til private virksomheder.

”Min erfaring som selvstændig, mine år som misbrugskonsulent og det netværk, jeg fik gennem mit arbejde med virksomheder på Majorgården, har gjort, at jeg har erfaring med at tale med mennesker i mange forskellige livssituationer. Det, forestiller jeg mig, er en vigtig egenskab i samarbejdet med de frivillige i Danmission Genbrug,” siger Sten Åge Larsen og fortsætter: ”Min vision for arbejdet med de frivillige medarbejdere er at gøre dem til stolte ambassadører for Danmissions arbejde”.

I dag holder Danmission Genbrugs nye udviklingskonsulent af at sparke til en fodbold i selskab med sine børn, men indtil han var først i 20'erne, fyldte fodboldspillet hele hans liv. Han spillede divisionsfobold i fynske B1913, og kendskabet til fodboldverdenen brugte han senere , da han rådgav unge spillere med misbrugsproblemer.

Sten Åge Larsen er gift med Anne Grethe Larsen, der er ergoterapeut på et dagcenter i Valby. Han har to hjemmeboende børn, Holger og Viola på fem og seks år, og sønnen Henrik på 25 år, der studerer i Aarhus.