Sundhedsordfører på to hjul

Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti arbejder med sundhed, både lokalt og landspolitisk. Hun kører motorcykel om sommeren og fylder i morgen 50 år

Liselott Blixt ved politikeren Jesper Langballes (DF) begravelse i marts 2014.

Ligesom sit politiske forbillede Pia Kjærsgaard fremhæver Liselott Blixt altid, at hun har haft et almindeligt arbejde blandt almindelige mennesker, inden hun blev valgt ind i politik.

Mens Pia Kjærsgaard var hjemmehjælper, var Dansk Folkepartis sundheds- og psykiatriordfører siden 2007 Liselott Blixt både ansat i den kommunale hjemmepleje gennem en årrække og social- og sundhedsassistent på Glostrup Sygehus. For begges vedkommende gik de ind i politik for at forbedre forholdene for de mennesker, de mødte på deres vej.

For Liselott Blixt betød det i første omgang, at hun stillede op til byrådet i hjembyen Greve. Her blev hun valgt ind i 2001, og naturligt nok blev hun medlem af socialudvalget.

I 2007 stillede hun op til Folketinget. Og her blev hun også valgt ind. Hun har siden været partiets markante stemme på sundheds- og psykiatriområdet. Hun har dog også beholdt en kommunal tilknytning som folkevalgt og har siden valget i 2013 været 1. viceborgmester i Greve.

Liselott Blixt er kendt som en ivrig motorcykelkører, der om sommeren gerne triller på længere ferieture rundt i Europa, ligesom hun har gjort sig bemærket på Christiansborg ved at vise en tatovering på brystkassen frem på et portrætfoto for et par år siden.

Liselott Blixt, der er født i Lund i Sverige som datter af gårdejer Jørgen Kjeld Jørgensen og afdelingsleder i ISS Ulrika Eleonora Blixt Jørgensen, kørte taxa i Rødbyhavn i midten af 1980'erne og var derefter selvstændig buntmager, inden hun i 1989 blev hjemmehjælper i Københavns og senere i Gladsaxe Kommune. I midten af 1990'erne vendte hun tilbage til buntmagerfaget, inden hun fra 2002 og frem til begyndelsen af politikerlivet i 2007 arbejdede som social- og sundhedsassistent.

Liselott Blixt, som blandt flere tillidshverv er forkvinde for foreningen Kvinder for frihed, har to børn, Daniel Christoffer og Christine Ulrika.