Thyra Frank: Det, jeg oplevede som ældreminister, var ikke klædeligt

Tidligere ældreminister og forstander for Plejehjemmet Lotte Thyra Frank nyder friheden som pensionist, efter at hun i 2019 forlod politik. Tirsdag fylder hun 70 år, og derfor har Kristeligt Dagblad stillet hende nogle spørgsmål om livet

Tidligere ældreminister Thyra Frank har lagt politik bag sig og nyder pensionistlivet med sin mand. Hun lægger i dag ikke skjul på, at hun følte sig udsat for en hård behandling på Christiansborg.
Tidligere ældreminister Thyra Frank har lagt politik bag sig og nyder pensionistlivet med sin mand. Hun lægger i dag ikke skjul på, at hun følte sig udsat for en hård behandling på Christiansborg. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Hvad er det vigtigste, der er sket i dit liv de senere år?

Det er, at jeg er blevet pensionist. Det er helt vidunderligt. Min mand, Peter, er 81 år, og nu kan vi nyde pensionistlivet sammen. Vi har haft to år, hvor vi ikke har kunnet rejse på grund af corona, men så har vi nydt friheden herhjemme. Vi har hjulpet min kusine på 87 år. Friheden som pensionist er helt fantastisk. Det er den samme frihed, som jeg kan huske fra min barndom. Jeg elsker, at man ikke skal indrette sin tid efter et ur.