Tidligere formand for Dansk Sprognævn: God engelsk udtale åbner alle døre

Der er mange veje til at lykkes i livet. For Niels Davidsen-Nielsen spillede en afhandling om engelsk fonetik en vigtig rolle. Den tidligere professor og formand for Dansk Sprognævn, som fylder 85 år på onsdag, svarer her på en række spørgsmål om livet

Niels Davidsen Nielsen har været formand for Dansk Sprognævn og kæmpet indædt mod at lade engelsk fortrænge det danske sprog. Samtidig har hans akademiske karriere som dr.phil ogbygget på hans   ekspertise i engelsk udtale.
Niels Davidsen Nielsen har været formand for Dansk Sprognævn og kæmpet indædt mod at lade engelsk fortrænge det danske sprog. Samtidig har hans akademiske karriere som dr.phil ogbygget på hans ekspertise i engelsk udtale. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix.

Hvad er det vigtigste, der er sket i dit liv de seneste år?

Jeg er med i en støttekomité, der forbereder en udgivelse af Højskolesangbogen på engelsk. Bag projektet står lektor Arne Pedersen, som har arbejdet med det i 30 år. Det er en herkulisk indsats. I komiteen sidder jeg sammen med digteren Jens Rosendal, tidligere ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen, skuespilleren Susse Wold og erhvervsmanden Hans Henrik Sorgenfrey, og dette arbejde har optaget mig meget de seneste år.