Tidligere sognepræst: Man skal lade sig gribe af de mennesker, man er præst for

Tidligere sognepræst Leif Bork Hansen blev landskendt, da han for snart 25 år siden hjalp nogle østslavonske flygtninge med at gå under jorden og blev dømt for det. I anledning af hans 80-års fødselsdag har Kristeligt Dagblad stillet ham en række store spørgsmål

Leif Bork Hansen var præst i Lyngby i 30 år frem til sin pensionering i 2012. Han går stadig i kirke i Lyngby, men holder meget af at finde ro i sommerhuset ved Isefjorden sammen med sin hustru og hunden Milo.
Leif Bork Hansen var præst i Lyngby i 30 år frem til sin pensionering i 2012. Han går stadig i kirke i Lyngby, men holder meget af at finde ro i sommerhuset ved Isefjorden sammen med sin hustru og hunden Milo. Foto: Leif Tuxen.

Hvad er det vigtigste, der er sket i dit liv de seneste år?

Det var, da jeg blev ramt af prostatakræft i juni sidste år. Midt i et kompliceret forløb, hvor det gik ret galt, så jeg, hvordan vores voksne børn, Gertrud og Lars, trådte i karakter, greb ind og sørgede for, at jeg fik den rette livsvigtige behandling i tide. Det var et mirakel at opleve, hvordan vores børn tog affære, da jeg selv var magtesløs.