Prøv avisen
Portræt

Tilbage til rødderne

Bent Molbech Pedersen har siden 2012 stået i spidsen for at få de stagnerede gavetal til at stige, hvilket er lykkedes. Foto: DFS

Bent Molbech Pedersen var som ung leder af det kirkelige børne- og ungdomsarbejde på Djursland. Nu bliver han skoleleder på Djurslands Efterskole

Landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) Bent Molbech Pedersen fratræder sin stilling med udgangen af juli for at blive ny skoleleder på Djurslands Efterskole. Dermed vender han tilbage til den egn, hvor det hele startede.

Her blev han nemlig som teenager frivillig leder i det kirkelige børne- og ungdomsarbejde på Djursland og var i mange år aktiv i både ungdomsforeninger samt lejrchef på utallige juniorlejre på både lejrcentret Lærkereden ved Grenå og på Djurslands Efterskole.

Efter endt læreruddannelse blev Bent Molbech Pedersen ansat som ungdomskonsulent i Indre Missions Ungdom i trekantsområdet, og familien flyttede fra Djursland til Kragelund ved Hedensted. Her var han med sit altid gode humør, sin idérigdom og engagement i såvel mennesker som opgaver med til at styrke det kirkelige teen- og ungdomsarbejde.

DFS så disse kvaliteter og ansatte ham som landsleder i 2007 med det for øje, at han skulle forny og forandre organisationen, så den var rustet til fremtiden. I dag, otte år senere, er der sket meget i DFS: Mange nye idéer er sat i søen, og Bent Molbech Pedersen har formået at skærpe DFS' profil i det kirkelige landskab uden at miste baglandets opbakning og medarbejdernes tillid.

Bent Molbech Pedersen er opvokset i Ørum på Djursland og læreruddannet i Aarhus, ligesom han har en diplomuddannelse i ledelse.

Bent Molbech Pedersen bor i Kragelund ved Hedensted og er gift med Susanne. De har fire sønner i alderen 5 til 16 år. Fritiden bruges på at løbe eller være sammen med familien - og spille fodbold med drengene.

På fredag er der afskedsreception fra klokken 14 til 17 i Indre Missions Hus, hvor Bent Molbech Pedersens otte år i landslederstolen vil blive markeret.