Prøv avisen

10 citater af Kløvedal: "Jeg håber faktisk, at jeg får et hjerteslag hver aften"

Troels Kløvedal er død, 75 år Foto: Richard Sylvestersen/Ritzau Scanpix

"Jeg har en indre ro og har det fint med at dø, selvom jeg selvfølgelig godt kunne have tænkt mig et dejligt otium". Læs 10 Troels Kløvedal-citater om sygdom og død

”Jeg tænker på døden hver morgen, men den gør mig ikke bange.”
-Morgenavisen Jyllands-Posten, 2003

”Jeg ønsker da at dø ligesom Jeppe Aakjær, der skvattede om, mens han gik og lugede sine roser oppe i Jenle.”
-Kristeligt Dagblad, 2013

”Man er som et gammelt træ. Når vi fælder dem, kan vi se, at marven er slidt op. Sådan ser jeg også ud indvendigt. Jeg har altid holdt af de naturvidenskabelige forklaringer. Når et træ vælter, bliver der plads til de nye skud.”
-Aarhus Stiftstidende, 2013

”Når man bliver syg, bliver man skrøbelig, og det er så smukt og varmt at mærke deres kærlighed og hengivenhed. Jeg har børn, der hver eneste dag fortæller, hvor meget, de elsker mig.”
-Bogen ”Modne mænd” af Bo Østlund, 2016

Jeg vil tænke på mit liv på de store verdenshave, hvor man hele tiden flirter med katastrofen og døden og lever på kanten af afgrunden, og hvor man kun overlever, hvis man gør alt rigtigt. Vi søfolk lever med en bevidsthed, som I landkrabber aldrig nogensinde vil kunne forstå, og det er også lige meget.”
-BT, 2016

”Når man får at vide, at man snart skal dø, vender ens tanker sig selvfølgelig mod hele ens liv, det strømmer gennem hovedet på en, man kan pludselig se sit liv samlet.”
-Berlingske, 2017

”Jeg er bevidst om, hvor privilegeret et liv jeg har levet, og det husker jeg at værdsætte. At jeg nu er ramt af den sjældne sygdom als, kommer selvfølgelig bag på mig, og så alligevel ikke. Man skal jo dø af noget, og det, jeg dør af, er altså als.”
-Kristeligt Dagblad, 2017

”Vi dør alle sammen af et eller andet, og jeg dør altså af als. Der er mange spændende ting ved at få en dødelig diagnose, fordi man tænker tilværelsen i et andet perspektiv, når man ved, at man går mod døden. Og det er faktisk interessant.”
-Dagbladet Information, 2017

”Jeg har en indre ro og har det fint med at dø, selvom jeg selvfølgelig godt kunne have tænkt mig et dejligt otium. Den eneste sorg, jeg har, er den sorg, jeg ved min død vil være for mine nærmeste. Jeg kan huske, at den gamle kirkeminister Bodil Koch sagde, da hun skulle dø: ’I skal danse på min grav’. Jeg ved ikke lige, om mine børn skal danse på den, men de skal tænke på, at fatter levede et godt liv – og at jeg har givet det videre til dem.”
-Kristeligt Dagblad, 2017

”Jeg håber faktisk, at jeg får et hjerteslag hver aften, jeg bliver lagt i seng. Jeg synes, alt er sagt og skrevet, og jeg vil gerne være fri for at skulle vælge min egen dødsdag.”
-DSB-bladet Ud&Se, 2018