Prøv avisen
Portræt

Tv-værten, der forsvandt fra rampelyset

Tidligere tv-vært Camilla Sachs Bostrup har trukket sig tilbage fra offentlighedens søgelys. - Foto: Scanpix

I morgen fylder tidligere tv-vært Camilla Sachs Bostrup 50 år

Hvis du husker tv-programmet ”Fangerne på fortet”, vil du sikkert genkende Camilla Sachs Bostrup, som var vært på de første programmer i 1990'erne.

Og nej, der er ikke tale om en stavefejl. Camilla Sachs Bostrup bliver ofte forvekslet med sin mere kendte storesøster, filminstruktøren Charlotte Sachs Bostrup, der står bag film som ”Familien Gregersen” og børnefilmen ”Karlas kabale”, men Camilla Sachs Bostrup har også været ude af rampelyset, siden hun indstillede tv-karrieren for et par årtier siden.

I starten af 1990'erne var hun ellers selv på alles læber som vært på en række populære tv-programmer, men i dag er der blevet stille omkring Camilla Sachs Bostrup. Nogle vil måske ellers huske hende som en af værterne på de første sæsoner af TV3-programmet ”Fangerne på fortet”, der lagde gaderne øde i 1993.

Hendes forældre, Jette Sachs og Steen Bostrup, arbejdede begge i en længere årrække som journalister på DR. Steen Bostrup var i 37 år indbegrebet af tv-nyheder, særligt i de glade monopol-dage, hvor han blev kendt som selveste mr. News på DR's TV-Avisen. Døtrene Charlotte og Camilla har således fået journalistikken ind med modermælken, og selvom de begge forsøgte at undslippe tv-mediet, endte Camilla Sachs Bostrup alligevel som tv-vært, først på TV2-programmet ”Mandag, mandag” og senere på TV3-programmerne ”Alarm 112” og ”Fangerne på fortet”, hvor hun sammen med Thomas Mygind og Ove Sprogøe tog imod en række kendte danskere på det franske fort, Fort Boyard.

Siden hun stoppede som vært på programmet for 20 år siden, har offentligheden ikke set meget til tv-værten. Camilla Sachs Bostrup har siden taget en uddannelse som coach.

Hun er gift med fodboldkommentator Per Frimann, og sammen har de børnene Jonatan og Matilde.

/ritzau/