Ungt nyvalgt menighedsrådsmedlem: Kirken skal have tilbud til en som mig

31-årige Ida Lund Petersen har altid opfattet kirken som et trygt og fredfyldt sted, hvor hun er glad for at komme. Men først da en bekendt fra FDF fortalte om det nylige valg til menighedsrådet, tog hun mod til sig og stillede op. I tirsdags blev hun valgt i Varde Sogn

“Jeg har svært ved at formulere min tro meget klart. Men det livssyn, der ligger bag kristendommen, giver mening for mig, og jeg har altid syntes, at kirken var et fredfyldt og dejligt sted,” siger Ida Lund Petersen, nyvalgt medlem af menighedsrådet i Varde Sogn. – Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix.
“Jeg har svært ved at formulere min tro meget klart. Men det livssyn, der ligger bag kristendommen, giver mening for mig, og jeg har altid syntes, at kirken var et fredfyldt og dejligt sted,” siger Ida Lund Petersen, nyvalgt medlem af menighedsrådet i Varde Sogn. – Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix.

Da der var valgforsamling til menighedsrådet i Varde Sogn i tirsdags, var der 19 kandidater til de 15 pladser i menighedsrådet.

Blandt kandidaterne var 31-årige Ida Lund Petersen, der til daglig arbejder som pædagog og desuden har 25 års medlemskab af FDF – inklusive en masse ledererfaring – i bagagen. Inden selve valghandlingen skulle finde sted, blev alle kandidater bedt om at præsentere sig selv, og det var med sommerfugle i maven, Ida Lund Petersen stillede sig op foran forsamlingen med de 123 stemmeberettigede.

”Jeg har det normalt fint med at tale i en større forsamling, hvis jeg blot kender lidt til de mennesker, jeg står over for. Men jeg kendte stort set ingen, så tankerne begyndte at køre rundt i hovedet på mig. Hvad synes de mon om det, jeg siger? Tænker de, at jeg er for ung? Tror de på, at jeg kan bidrage med noget brugbart?”

Ida Lund Petersen blev valgt og glæder sig nu til at begynde på arbejdet i menighedsrådet. Hun håber at komme med i aktivitetsudvalget, så hun kan være med til at udvikle nogle aktiviteter, der gør kirken mere interessant og attraktiv for de 15-25-årige.

”Kirken har rigtig mange tilbud til småbørnsfamilier og til de lidt ældre. Men mange unge holder op med at komme i kirken, når de er blevet konfirmeret. Jeg har ikke selv børn, og derfor hører jeg sådan set også til gruppen, som der ikke er nogle særlige tilbud til, og det er ærgerligt, at så få unge kommer i kirken, for kirken har jo noget at tilbyde,” siger Ida Lund Petersen.

Hun holder selv af at komme i kirken – både til gudstjenester, koncerter eller andre arrangementer – fordi den for hende står som et fredfyldt sted, hvor man kan få hverdagens praktiske gøremål lidt på afstand og falde til ro.

”Siden jeg var lille, har jeg været glad for kirken. Min familie kom ikke meget i kirken, men min morfar var afløser for kirkesangeren, og som barn holdt jeg meget af at komme med ham, når han skulle ned og synge. Jeg nød den særlige ro, der var i kirken,” fortæller Ida Lund Petersen.

Hun er vokset op i Seem uden for Ribe med sine forældre og fire søskende, og selvom hendes forældre ikke har været faste kirkegængere, har de altid haft et godt forhold til kirken. Da Ida Lund Petersens mormor for en del år siden døde, knyttede det hendes mor tættere til kirken, og hun valgte at stille op til menighedsrådsvalget og blev valgt ind. Ved det netop overståede valg genopstillede hun og blev også valgt ind.

”Min mors engagement i menighedsrådet har også haft indflydelse på min beslutning om at stille op. Jeg har hørt hende fortælle om opgaver med at ansætte nye præster og planlægge, hvordan kirkegården skulle indrettes og så videre, og syntes egentlig, at det lød ret spændende. Men der skulle lige et skub til, før jeg fik den tanke, at jeg også kunne gå ind i et menighedsråd,” siger Ida Lund Petersen.

Siden barndommen har Ida Lund Petersen været aktiv i FDF, og for nogle måneder siden spurgte den lokale kredsleder, der selv sad i menighedsrådet i Varde Sogn, om der ikke var nogle af de yngre ledere, der kunne tænke sig at stille op til det kommende valg.

”Han fortalte om de forskellige udvalg og muligheden for at bruge sin tid i de udvalg, der interesserer en mest. Det vakte min interesse, så på orienteringsmødet for nogle uger siden, hvor der blev spurgt, om nogle ville stille op, tilkendegav jeg, at det ville jeg gerne. Siden har jeg kun mødt opbakning og positiv interesse, og det skyldes nok også, at de gerne vil have lidt yngre folk med,” siger hun.