Prøv avisen
Portræt

Vagtskifte i den klassiske musik i Tivoli

Maria Frej har siden den 1. april været Tivolis programchef for den klassiske musik. Foto: Tivoli

Programchef Maria Frej skal skabe udvikling og nye musikoplevelseri den gamle have midt i København

Den 1. april åbnede Tivoli for sæson nummer 172, og samtidig tiltrådte den 47-årige Maria Frej som ny programchef.

Det er nærmest en del af Tivolis dna at have et vitalt indslag af klassisk musik. I samarbejde med underdirektør Nikolaj Koppel skal Maria Frej videreudvikle og føre strategierne for Tivolis Symfoniorkester og det klassiske repertoire ud i livet. En anden vigtig del af hendes arbejde bliver at stå for den fortsatte udvikling af Tivoli-Garden.

Tivoli har fået en kompetent programchef med en solid baggrund inden for orkesterledelse, musikproduktion og programlægning. De seneste to år har hun med kyndig hånd som musikproducent på Det Kongelige Bibliotek arrangeret koncerter på Den Sorte Diamant.

Dertil skal lægges ni års erfaring med ensemble- og orkesterledelse af Storstrøms Kammerensemble og Storstrøms Symfoniorkester, der tilsammen årligt spiller cirka 100 koncerter.

Maria Frej har også været administrativ leder af Athelas Sinfonietta Copenhagen og har gennem årene oparbejdet et omfattende musikalsk netværk, og hun sidder i dag som medlem af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for musik.

Maria Frej er fuld af forventning:

”Jeg ser frem til mit nye job og opgaven med at udtænke og udvikle en strategi for den klassiske musik i Tivoli. Tivoli har enestående ressourcer i form af ikke mindst Tivolis Symfoniorkester og Tivoli-Garden, og jeg glæder mig til sammen med Nikolaj Koppel at få ressourcerne i spil og realisere visionerne for den klassiske musik. Jeg håber at kunne skabe spændende koncertoplevelser for såvel det eksisterende som nyt publikum, for eksempel børn og familier.”

Den nye programchef er cand.phil. i musikvidenskab fra Københavns Universitet og gift med jazzsaxofonist, dirigent og komponist Lars Møller, der er leder af Aarhus Jazz Orchestra. Sammen har de børnene Astrid på 12 og Silja på 9 år.

Fritiden bruges på kulturelle oplevelser, rejser, politik, mad og spil. Maria Frej har afløst Henrik Engelbrecht, der fratrådte med udgangen af februar.