Prøv avisen

Beyoncé, Malala og Helle Thorning: 10 stærke kvinders citater om ligestilling

Beyoncé, Malala Yousafzai og Helle Thorning-Schmidt. Foto: Scanpix

I næste uge afholdes konferencen Women Deliver i København, som sætter fokus på kvinder og pigers vilkår. Læs her 10 stærke citater om køn og ligestilling sagt af 10 stærke kvinder

Kvinders og piger er på dagsordenen i næste uge, når København er værtsby for Women Deliver.

Det er den største globale konference om kvinders rettigheder og sundhed i dette årtusinde.

Over 5000 deltagere, politikere, eksperter, aktivister og ngo'er, skal diskutere, hvordan de nye verdensmål for bæredygtig udvikling, der blev vedtaget i FN i september 2015, kan omsættes i konkrete fremskridt for piger og kvinder kloden over.

Organisationen Women Deliver arbejder for at sikre piger og kvinders sundhed, rettigheder og velbefindende, ikke mindst når det gælder adgangen til seksualoplysning og familieplanlægning samt sikre graviditeter og børnefødsler.

Blandt de mange talere på konferencen er Verdensbankens præsident, dr. Jim Yong Kim, Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, Richard Horton, chefredaktør for The Lancet, Tawakkol Karman, nobelpristager og stifter af Women Journalists Without Chains, foruden sanger og aktivist Annie Lennox.

Kronprinsesse Mary er protektor for konferencen og åbner den sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Bella Center mandag den 16. maj, klokken 16.30.
 

Ayaan Hirsi Ali:

"Dette er en besked til amerikanske feminister og andre feminister i Vesten: Det bedste, man kan dele, er resultatet af frigørelsen." 

Hillary Clinton:

"Hvis et land ikke anerkender minoriteters rettigheder og menneskerettigheder, herunder kvinders rettigheder, vil man ikke have den bedst mulige stabilitet og rigdom. Kvinder er den største uudnyttede talentkilde i verden."

Emma Watson:

"Lighed mellem kønnene frigør ikke kun kvinder men også mænd fra forudindtagede kønsstereotyper."

Beyoncé:

"Vi må lære vores drenge reglerne om lighed og respekt, så kønnenes ligestilling er et naturligt livssyn for dem, når de vokser op. Og vi skal lære vores piger, at de kan nå så langt, som det menneskeligt er muligt."

Suzanne Brøgger:

"Langt de fleste kvinder der stikker af for en kortere eller længere varighed, har stillet maden parat i et ildfast fad med besked om, at den bare skal varmes."

Angela Merkel:

"Jeg tror ikke, mænd har det lettere end kvinder i disse år. Fædre, som vælger barsel, må kæmpe imod samme slags stereotyper, som kvinder har gjort."

Malala Yousafzai: 

"Det er en kvindes ret at vælge, hvad hun vil have på, og hvis en kvinde kan gå på stranden uden tøj på, hvorfor kan hun så ikke også være klædt fra top til tå?"

Emma Holten:

"Feminismen har lært mig, at hvis en mand behandler dig sexistisk, er det ikke, fordi han er et ondt menneske. Det er, fordi han er vokset op i en kultur, der har lært ham, at han ikke skal respektere folk som dig."

Helle Thorning-Schmidt:

"Vi er kommet langt - men vi er ikke i mål. Der er stadig holdninger, der skal flyttes. Der er stadig stereotyper og klichéer. Dem oplever alle kvinder - i skolen, på arbejdspladsen og i offentligheden."

Suzanne Giese:

"I dag kommer billedet af den perfekte mor fra den amerikanske og europæiske højrefløj. Moderskabet er kulturskabt og ændrer sig hele tiden, ligesom det har gjort det op gennem historien. Det moderskab, vi kender i dag, er under 250 år gammelt."

Ayaan Hirsi Ali, forfatter.
Hillary Clinton, amerikansk præsidentkandidat.
Emma Watson, skuespiller og ambassadør for FN-agenturet FN Kvinder
Beyoncé, sanger
Suzanne Brøgger, forfatter
Angela Merkel, Tysklands kansler
Malala Yousafzai, aktivist og modtager af Nobels Fredspris
Emma Holten, aktivist
Helle Thorning-Schmidt, forhenværende statsminister
Suzanne Giese, forfatter og debattør