Microsoft får lille omsætningsfremgang

Især cloud-forretningen har drevet selskabets fremgang. Salget af programmer til pc'er er gået tilbage.

Microsoft har investeret i virksomheden OpenAI, som står bag chatrobotten ChatGPT, flere gange. Senest har Microsoft investeret 10 milliarder dollar i OpenAI. (Arkivfoto)
Microsoft har investeret i virksomheden OpenAI, som står bag chatrobotten ChatGPT, flere gange. Senest har Microsoft investeret 10 milliarder dollar i OpenAI. (Arkivfoto). Foto: Lionel Bonaventure/Ritzau Scanpix.

Udviklingen i cloud-forretningen sikrer Microsoft lille omsætningsfremgang på to procent i andet kvartal.

Det viser selskabets halvårsregnskab sent tirsdag dansk tid.

Omsætningen i andet kvartal endte på 52,7 milliarder dollar, svarende til omkring 360 milliarder kroner.

Omkring halvdelen af omsætningen - 27,1 milliarder dollar - kommer fra Microsofts cloud-løsninger. Ifølge regnskabet er det en vækst på 22 procent sammenlignet med året før.

Cloud-tjenesterne er en samlet betegnelse for en række softwareydelser, der stilles til rådighed via internettet. Det giver for eksempel mulighed for opbevaring af data på nettet.

- Vi er forpligtet til at hjælpe vores kunder med at bruge vores platforme og værktøjer til at gøre mere medmindre i dag og innovere for fremtiden i den nye æra af kunstig intelligens, siger Microsofts administrerende direktør, Satya Nadella, i en en kommentar til regnskabet.

Til gengæld er salget af programmer til pc-markedet gået tilbage med 19 procent til 14,2 milliarder dollar.

Microsoft har flere gange investeret i kunstig intelligens. Senest har selskabet investeret 10 milliarder dollar i OpenAI, der er selskabet bag chatrobotten ChatGPT. Det skrev Bloomberg mandag.

Beløbet, der svarer til næsten 70 milliarder kroner, er Microsofts tredje investering i OpenAI.

I Microsofts seneste årsregnskab, der blev offentliggjort i juli 2022, lød omsætningen på 198,3 milliarder dollar, dengang svarende til 1459 milliarder danske kroner. Det var 18 procent mere end året før.

Også her var det salg af cloud-tjenester, der drev selskabets fremgang.

I midten af januar kom det frem, at Microsoft vil nedlægge 10.000 stillinger. Det svarer til næsten fem procent af selskabets ansatte.

Microsoft blev stiftet i 1975 af Bill Gates og Paul Allen. I dag er it-selskabet blandt verdens største selskaber.

/ritzau/