Migrantens odyssé – kapitel 1

Vincent Beso havde altid drømt om Europa. En svensk fodboldklub og en skål med blod blev hans adgangsbillet

I februar 2017 landede Vincent Beso i Stockholms lufthavn. En cocktail af menneskesmuglere, illegalt arbejde og et kuldsejlet europæisk asylsystem har i fire år sendt ham kontinentet rundt i jagten på et bedre liv. Kristeligt Dagblad kortlægger i tre kapitler historien om den nigerianske migrant

Facebook
Twitter
 

Du har set Vincent Beso før.

Det er ham, der spørger efter din pant. Du har set ham hænge ud på en af banegårdene i de større byer. Engang fik I øjenkontakt. Han stod bagerst i restaurantens køkken og vaskede tallerkener op..

Du så ham også, sidst du ferierede i Sydspanien. Han plukkede tomater i plantagen, du kørte forbi. En mørk og utydelig mandesilhuet i solbleget t-shirt.

Zoomer du ind, vil du opdage, at manden har et navn. At han som hver og en af de tusindvis af afrikanske mænd, der hvert år kommer illegalt til Europa, er landet på kontinentet med en rygsæk fuld af håb og drømme, der sjældent indfries. Gennem de seneste måneder har Kristeligt Dagblad mødt en af disse mænd.

Han hedder Vincent Beso, og på baggrund af interviews og aktindsigter i dokumenter fra danske og udenlandske myndigheder kan Kristeligt Dagblad fortælle hans historie.

Han har gjort alt, hvad der står i hans magt for at lykkes. Fuppet sig til en prøvetræning i en svensk fodboldklub. Udgivet sig for at være politisk flygtning og siden for at være forfulgt homoseksuel, selvom begge dele er løgn. Samlet flasker natten lang i København og knoklet i Mallorcas marker for at afdrage på gælden til sine bagmænd.

I dag sidder han i en fængselscelle i Kalundborg Arrest på niende måned. Håbet har forladt ham, og han laver intet andet end at vente på, at de danske myndigheder skal deportere ham til hjemlandet Nigeria.

”Jeg har ingen fremtid. Forleden stod jeg i bruseren med et barberblad presset op mod mit håndled. Ingen burde tænke på at dræbe sig selv i min alder,” siger Vincent Beso, der er i begyndelsen af tyverne...

 Det koster ikke noget at læse resten af historien!


Du skal blot give os din email-adresse.Email-adresse:

Jeg bekræfter, at jeg vil gerne modtage et særtilbud fra Kristeligt Dagblad på brev, telefon eller e-mail.
Jeg bekræfter, at jeg vil gerne modtage en email, når der udkommer et nyt kapitel i serien.


Er du allerede abonnent?

Email-adresse: Adgangskode:Glemt adgangskode