Fløjtens natur

Thomas Jensen udfordrer fløjtens natur

Nielsen: Flute Concerto - Griffes: POEM for Flute and Orchestra - Martin: BALLADE pour Flûte, Orchestre à cordes et Piano - Ibert: Concerto pour Flûte et Orchestre. Thomas Jensen, Sønderjylland Symfoniorkester, Giordano Bellincampi - DACOCD 725
Nielsen: Flute Concerto - Griffes: POEM for Flute and Orchestra - Martin: BALLADE pour Flûte, Orchestre à cordes et Piano - Ibert: Concerto pour Flûte et Orchestre. Thomas Jensen, Sønderjylland Symfoniorkester, Giordano Bellincampi - DACOCD 725.

4 ud af 6 stjerner

Det er altid et klart plus at få et velskrevet teksthæfte med i købet, når man anskaffer sig en ny cd. Som det i høj grad er tilfældet med Danacords nyudgivelse med fire fløjtekoncerter/-værker af Carl Nielsen (1926), Charles T. Griffes (1918), Frank Martin (1941) og Jacques Ibert (1934). Her har Esben Tange fundet et i denne forbindelse centralt Carl Nielsen-citat fra 1930: Fløjten kan ikke fornægte sin Natur, den hører hjemme i Arkadien og foretrækker de pastorale Stemninger.

LÆS OGSÅ: En stor dag for dansk klassisk musik

Thomas Jensen, der er solofløjtenist i Sønderjyllands Symfoniorkester og har vundet adskillige internationale priser for sit spil, er solist i alle fire koncerter. Giordano Bellincampi dirigerer det nævnte orkester, der jo har til huse i Alsion i Sønderborg et rum, der er berømmet for sin akustik, efter sigende blandt de allerbedste i Europa. Og efter udfordringerne i den omtalte cd med Trio con Brio er det en lise for ørerne og sjælen at lytte til Thomas Jensens fine fløjtespil og sønderjydernes lydhøre akkompagnement, selvom det ikke kan nægtes, at selve repertoiret falder lidt: Carl Nielsens koncert er i mine ører markant mere spændende end de tre øvrige værker på denne cd. For trods det anførte citat havde den danske komponist mod og originalitet til at udfordre fløjtens natur.