Ministersøn snart for retten

Narkosagen mod erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsens (K) 22-årige søn Christian kommer for byretten om otte dage

Christian Bendtsens sag er berammet til torsdag 26. september i Odense og gennemføres som en domsmandssag og ikke som en såkaldt tilståelsessag, selv om han stort set erkender sig skyldig i de faktiske forhold omkring besiddelse af amfetamin.

Der har endvidere været rejst tvivl om, hvorvidt Christian Bendtsen stod til mere end fire års fængsel. I den situation og uden fuld tilståelse skulle sagen have været for et nævningeting.

Anklager i sagen, politiassessor Jakob Beyer, siger, at den maksimale straf, der nu kan kræves i sagen, er tre år og 11 måneders fængsel.

- Men jeg vil ikke udtale mig om strafkravet før retsmødet, siger Jakob Beyer.

Christian Bendtsens forsvarer, Jakob Lund Poulsen, siger, at det er teknikaliteter, der er baggrund for, at sagen ikke kan fremmes som en tilståelsessag uden, at der er udfærdiget et anklageskrift og uden vidneafhøring m.v.

- Der er uklarhed om min klients forsæt i de handlinger, han er sigtet for. Derfor har statsadvokaten ment, at sagen skal gennemføres under medvirken af domsmænd, og det er jeg tilfreds med, siger Jakob Lund Poulsen.

Christian Bendtsen blev anholdt i sin lejlighed sidst i juni, sigtet for at opbevare et stort parti amfetamin for en ven. Fængslingen er blevet forlænget flere gange, men den sigtedes egne forklaringer er sket for lukkede døre.

For nogle uger siden blev det dog klart, at Christian Bendtsen, der under forløbet har skiftet forsvarer, stort set erkender sig skyldig.

/ritzau/